Type Here to Get Search Results !

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γηροκομειο - Κοσμοσυρροή πιστών στη Μονή, επίκεντρο της σημερινής γιορτής

Η Ιερά Μονή Γηροκομειου αποτελεί και το επίκεντρο του εορτασμού στην Πάτρα με πλήθος πιστών να συρρέουν απο χθες προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας .
Μάλιστα οι συμπολίτες χθες δεν πτοήθηκαν ούτε από την βροχή που έπεφτε στην Πάτρα. Με τις ομπρέλες τους περίμεναν υπομονετικά στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά τους να ανάψουν το κερί τους και να προσευχηθούν.
Στις 21.00 ξεκίνησε ο Μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Κερνίτσης, Βοηθού Μητροπολίτου Πατρών, Χρυσάνθου Στελλάτουενώ ακολούθησε όπως κάθε χρόνο μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, μεγαλοπρέπειας και κατάνυξης, οόρθρος και η Θεία λειτουργία που ολοκληρώθηκαν περί τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα, όπου θα συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης της Ατλάντα, Αλέξιος.
Ο κ.κ. Αλέξιος λειτουργεί και στην Θεία λειτουργία στο καθολικό του μοναστηριού ανήμερα τον Δεκαπενταύγοσυτο, το Σάββατο 7-10 το πρωί όπου και θα κηρύξει τον Θείο λόγο.
Από την αστυνομία και την τροχαία θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο γύρω από το μοναστήρι και να επικρατήσει η απαραίτητη τάξη και ασφάλεια. Πολλοί θα είναι κι αυτοί που θα ανέβουν με τα πόδια μέχρι το μοναστήρι εκπληρώνοντας το τάμα τους. Επίσης θα υπάρχει συνεχής συγκοινωνία των αστικών λεωφορείων της γραμμής του 1. Κατ’ εξαίρεση τα περισσότερα από τα λεωφορεία θα εκτελούν το δρομολόγιο για Διάκου για να αφήνουν πιστούς στο μοναστήρι της Παναγίας της Γηροκομήτισσας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ