Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ραντεβου με την Πανσέληνο σε Κάστρο , Μουσείου και Καστέλι Ρίου


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας στο πλαίσιο του εορτασμού της φετινής Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, προσκαλεί τον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στον Αρχαιολογικό Χώρο Κάστρου Πάτρας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.
Οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως ακολούθως:
Αρχαιολογικός χώρος Κάστρου Πάτρας:
Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός από τις 19:30 έως τις 00:00. Από τις 19:30 έως τις 20:30 αρχαιολόγοι της Εφορείας θα πραγματοποιήσουν θεματικές ξεναγήσεις.
Σε όλη τη διάρκεια που ο χώρος θα είναι ανοιχτός θα προβάλλεται σε ειδικά διαμορφωμένο κέντρο πληροφόρησης αρχαιολογική ταινία για την ιστορία του Κάστρου Πάτρας, τις οικοδομικές του φάσεις και τις πρόσφατες εργασίες στερέωσης και ανάπλασης των Βορείων Τειχών, διαμόρφωσης των εσωτερικών του χώρων, της κύριας εισόδου και ηλεκτροφωτισμού του μνημείου.
Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών:
Οι αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτές με ελεύθερη είσοδο από τις 21:00 έως τις 23:00. Στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου στις 22:00, σε συνδιοργάνωση με την Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία - αφιέρωμα: 90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.
Στη συναυλία μετέχουν οι σολίστ Χριστίνα Τσιμπρή και Χρήστος Κωνσταντόπουλος, 8μελής Ορχήστρα, η Μικτή Χορωδία της "Πολυφωνικής" σε ενορχηστρώσεις και διεύθυνση της χορωδίας από τον Μο Σταμάτη Λέκκα και διεύθυνση της χορωδίας από τον Μο Σταύρο Σολωμό.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σας καλεί να περιηγηθείτε στον προσφάτως αναδεδειγμένο με εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Πάτρας και να ανατρέξετε στη μακραίωνη ιστορία της πόλης μέσα από τις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου με τη συνοδεία οικείων μουσικών ακουσμάτων από την Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας, υπό το λαμπερό φως της τελευταίας πανσελήνου του καλοκαιριού.
Πληροφορίες: Για το Κάστρο Πάτρας 2610/275070 (Ε. Μαγκανιώτη), για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών 2610/275070, 2613/616100 (Ν. Βασιλάκης, Αρχαιοφύλακες Μουσείου).
Το Καστέλι (κάστρο) του Ρίου: θα αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς για το φετινό ραντεβού της Πάτρας με την πανσέληνο του Αυγούστου.
Με τη σκέψη να …παραπέμπει στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, πάνω στα ερείπια του οποίου χτίστηκε το κάστρο και με θέα το «αντάμωμα» του Πατραϊκού με τον Κορινθιακό και τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων καλεί τους κατοίκους της Πάτρας και όχι …μόνο, να αποχαιρετήσουν τον Αύγουστο και να «σχοινοβατήσουν» στου τραγουδιού την κόψη.
Το τετ-α-τετ με την πανσέληνο θα γίνει στις 10.00 το βράδυ το Σάββατο 29 Αυγούστου και θα συνοδευθεί από την συναυλία των Ανδρέα και Λουκά Αδαμόπουλου με τίτλο «Cundu luna vini….μην διακόπτετε, είμαι με τη σελήνη».
Η συναυλία - η είσοδος στην οποία είναι ελεύθερη -σηματοδοτεί επίσης τη δημιουργία και το ξεκίνημα, στο δημοτικό διαμέρισμα Ρίου, της σχολής «θρανίο & πάλκο» όπου θα διδάσκεται συστηματοποιημένα το Ελληνικό τραγούδι στους κύριους άξονες και παραμέτρους του.
Συντελεστές
Τραγούδι: Αλίκη Ζαφείρη, Αντριάνα Λυκούρεση, Δάφνη Ζουρνατζή, Βασιλική Κυδωνιάτη
Μαντολίνα: Δάφνη Ζουρνατζη, Βασίλης Σωμάκος, Χριστίνα Ανωνοπούλου,
Μαντόλα: Ελένη Λάππα
Κοντραμπάσο: Νίκος Κουτσοσπύρος
Πιάνο: Ανδρέας Αδαμόπουλος
Ενορχήστρωση: Λουκάς Αδαμόπουλος, Ανδρέας Αδαμόπουλος
Κείμενα: Αντώνης Αδαμόπουλος
Ανάγνωση κειμένων: Έφη Κεραμίδα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ