Type Here to Get Search Results !

Διάκριση για την Πάτρα η συμμετοχή του Γιάννη Παπαδόπουλου στο βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015

 Διάκριση για την Πάτρα η συμμετοχή του Γιάννη Παπαδόπουλου στο βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015 Λίγες μέρες απομένουν για την ανακήρυξη του νικητή της έκθεσης ΔΕΣΤΕ 2015,με έξι εικαστικούς καλλιτέχνες να διεκδικούν το βραβείο που αποτελεί έναν σημαντικό έπαινo για τα πολιτιστικά δρώμενα και τους καλλιτεχνικούς κύκλους.
Όπως πρώτο έχει γράψει το patrasevents.gr από τους έξι καλλιτέχνες που διεκδικούν το βραβείο, ο ένας είναι Πατρινός. Ο λόγος για τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Πάτρα, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στην Αμβέρσα του Βελγίου.
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, επιλέχτηκε ανάμεσα στους έξι υποψηφίους και αυτό αποτελεί μία μεγάλη διάκριση για την Πάτρα. Το έργο με το οποίο συμμετέχει στην έκθεση και διεκδικεί το βραβείο ονομάζεται «Εξάντληση», έχοντας πάρει τον τίτλο του από μία μέθοδο των αρχαίων Ελλήνων στα μαθηματικά.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου Κυκλαδίτικής Τέχνης ο τρόπος εργασίας του Γιάννη Παπαδόπουλου "μπορεί να ιδωθεί ως μια διύλιση της γνώσης με ποιητικούς μηχανισμούς.
Ορμώμενος από περιέργεια και μια φυσική κλίση προς την ανθρώπινη νόηση, ο καλλιτέχνης τείνει ν’ ανατέμνει διαφορετικά πεδία των επιστημών από τα καθαρά μαθηματικά στη γλωσσολογία ή την αρχαιολογία και τoν οπτικό πολιτισμό, έτσι ώστε ν’ αναλύει και να αναδιευθύνει τις λειτουργίες του καλλιτεχνικού αντικειμένου.
Ως αποτέλεσμα, οι πρακτικές του Γιάννη Παπαδόπουλου εξερευνούν μέσω αντικειμένων, εκτυπώσεων ή επιτόπιων παρεμβάσεων, νέες σχέσεις μεταξύ προφανών πολιτισμικών συμβόλων και τοπικών ή περιπτωσιακών συστατικών. Υπαινίσσονται, δεν απαντούν, λειτουργούν περισσότερο προτρεπτικά και ερωτούν".
Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 7 Σεπτέμβρη, ενώ η έκθεση που έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαΐου θα συνεχιστεί έως τις 30/ 9 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ