Type Here to Get Search Results !

Την άμεση παρέμβαση Σταθάκη για το 16ο Δημοτικό ζητά η Δημοτική Αρχή


Για την άμεση έναρξη της διακοπείσας χρηματοδότησης για την κατασκευή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος και οι ενδιαφερόμενοι φορείς, ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη.
Στην επιστολή τονίζεται ότι το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης και του υπουργείου να διακοπεί η χρηματοδότηση του έργου που προέβλεπε την ανακατασκευή του Παλαιού Σχολείου και την προσθήκη νέας πτέρυγας.
Με την απόφαση αυτή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι οι μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τονίζει στον υπουργό κ. Σταθάκη ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αθανασόπουλος.
Ολόκληρη η επιστολή, που υπογράφεται από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Α. Αθανασόπουλο, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου, από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάτρας, και από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, έχει ως εξής:   
«Κε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή μας ζητούμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση για να συζητήσουμε την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τη στέγαση του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας.
Σας επισημαίνουμε τον ιδιαίτερο και ευαίσθητο χαρακτήρα του θέματος που προέκυψε μετά από την απαράδεκτη ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης  και του υπουργείου σας της  διακοπής της χρηματοδότησης του έργου που προέβλεπε την  ανακατασκευή του Παλαιού Σχολείου (επιφανείας 600 τμ.) και την προσθήκη νέας πτέρυγας (επιφανείας 3.000 τμ) προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες του, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (2007-2013) με ενάριθμο κωδικό χρηματοδότησης ΣΑΕΠ00182012ΕΠ00180048.
Επιβάλετε να επιληφθείτε προσωπικά της επίλυσης του θέματος, ώστε να προχωρήσει άμεσα η εκταμίευση του ποσού των 200.000 ευρώ που έχει εγκριθεί από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού που αναλογεί σε μικρό μέρος από τις πιστοποιηθείσες εργασίες αλλά και την εξασφάλιση όλης της υπολειπόμενης πίστωσης των 1.500.000 ευρώ για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών κατασκευής για να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να μην έχουμε σχολείο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έχουμε ¨άστεγους μαθητές¨ εν έτη 2015.
Λόγω του επείγοντος του θέματος θεωρούμε πως η εν λόγω συνάντηση πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός μιας εβδομάδας με δική σας πρωτοβουλία .
Σας ενημερώνουμε πως έχουμε την πρόθεση να σας επισκεφτούμε αν δεν έχει ήδη δρομολογηθεί λύση ή δεν μας έχετε ορίσει συνάντηση»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ