Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Τιμητική εκδήλωση για τους καθηγητές του τμήματος ιατρικής

Εκδήλωση προς τιμήν των αποχωρούντων  μελών ΔΕΠ  από το Τμήμα Ιατρικής  διοργανώνει η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής ΚαθηγητήςΠάνος Γκούμας την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, στις 13.00, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ΠΓΝΠ.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή, που το Πανεπιστήμιο Πατρών και γενικότερα η τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς και σημαντικά προβλήματα λειτουργίας λόγω ελλείψεως εκπαιδευτικού και ιατρικού προσωπικού.
Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς, κυρίως της Νοτιοδυτικής Ελλάδας καθώς και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε φοιτητές, πάνω από 30 χρόνια.
Σε αυτό το διάστημα λειτουργίας έχουν αποφοιτήσει περίπου 3.900 γιατροί, ενώ μόνο κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος φοιτούν στο Τμήμα Ιατρικής 1.400 προπτυχιακοί φοιτητές, 250 μεταπτυχιακοί φοιτητές και 500 υποψήφιοι Διδάκτορες.
Γίνεται λοιπόν σαφές, ότι η αποχώρηση μεγάλου αριθμού σημαντικών ακαδημαϊκών λειτουργών λόγω συνταξιοδότησης (συνολικά 10 μέλη ΔΕΠ), οι οποίοι έρχονται να συμπληρώσουν τον ήδη μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων της τελευταίας πενταετίας και  οποίοι έχουν προσφέρει ανεκτίμητα τόσο στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο όσο και στη Δημόσια Υγεία, τη δεδομένη συγκυρία βαραίνει πιο πολύ από ότι στο παρελθόν.
Την αποχαιρετιστήρια ομιλία θα κάνει ο αποχωρών λόγω συνταξιοδότησης Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Πάνος Γκούμας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών, ΚαθηγήτριαΒενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος, Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγοςκαι ο Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Δημήτριος Καρδαμάκης. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί όλα τα μέλη του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Από το Πανεπιστήμιο Πατρών αποχωρούν: ο Διευθυντής του Τομέα Κλινικών Εργαστηρίων Καθηγητής Παύλος Βασιλάκος, ο Διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής και Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Πάνος Γκούμας, ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, Καθηγητής Διονύσιος Καραβίας, ο Καθηγητής Χειρουργικής Δημήτριος Κούκουρας, η Διευθύντρια του Γαστρεντερολογικού Τμήματος, Καθηγήτρια  Βασιλική Νικολοπούλου, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, Καθηγητής Νικόλαος Παλληκαράκης, η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομίας, Καθηγήτρια Χρυσούλα Σκόπα, η Καθηγήτρια Μακροσκοπικής και Μικροσκοπικής Ανατομικής Γεωργία Σωτηροπούλου-Μπονίκου και ο Καθηγητής Γυναικολογίας Βασίλειος Τσάπανος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ