Type Here to Get Search Results !

Αναγκαστική...αυλαία στο Διεθνές Φεστιβάλ λόγω των συνεχών αναβολών - Αναβάλλεται και η παράσταση με την Ελένη Γερασιμίδου

Πάτρα: Αναγκαστική...αυλαία στο Διεθνές Φεστιβάλ λόγω των συνεχών αναβολών - Αναβάλλεται και η παράσταση με την Ελένη Γερασιμίδου Η συναυλία "Τα Ταμπαχανιώτικα" μετατίθεται σίγουρα για Σεπτέμβριο - Άγνωστο τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εκδηλώσειςΟι σοβαρές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις τις τελευταίες σχεδόν τρεις εβδομάδες στη χώρα μας έχουν ρίξει βαριά τη σκιά τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Οι αναβολές και ματαιώσεις είναι συνεχείς τόσο στην Αθήνα όσο και την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλα μέρη της Ελλάδας. Μάλιστα είχαμε μέχρι και ακύρωση ολόκληρης περιοδείας όπως έγινε στην περίπτωση της παράστασης αρχαίου δράματος «Νεφέλες» του Αριστοφάνη με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση που ήταν να έρθει και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας τον Σεπτέμβριο, στο 34ο Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου που μάλιστα φέτος γιορτάζει και τα 30χρονα του από το θρυλικό του ξεκίνημα το καλοκαίρι του 1986, αναγκάστηκε να αναβάλλει πολλές από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του λόγω της αναστάτωσης στην κοινωνία με το Δημοψήφισμα και τα capital control και την αβεβαιότητα που υπάρχει στον κόσμο για το τι θα γίνει.
Επίσης το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στάθηκε άτυχο με την συναυλία «Τα Ταμπαχανιώτικα» με τον Ross Daly και την Ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Ευγένιου Βούλγαρη, που ενώ ήταν να γίνει κανονικά την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 και είχε πραγματοποιηθεί και η αφισοκόλληση, η ξαφνική έντονη νεροποντή και κακοκαιρία ανέβαλλε την εκδήλωση.
Ωστόσο όπως μας διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Βασίλης Θωμόπουλος μιλώντας στο thebest.gr, η συγκεκριμένη συναυλία είναι βέβαιο πως θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο του 2015. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.
Την ίδια ώρα τον δρόμο της αναβολής πήραν οι συναυλίες του Βασιλικού των Raining Pleasure με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων με τίτλο «All you need is love…» (ήταν για τις 7/7) που μπορεί να γίνει τον Σεπτέμβριο αλλά και της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με σολίστ στο πιάνο τον Πατρινό Τάσο Πάππας (ήταν για τις 18/7) και της εξαιρετικής βιολονίστριας από την Κάτω Αχαΐα Ευανθίας Ρεμπούτσικα που έχει γράψει την μουσική της "Πολίτικης Κουζίνας" (ήταν για τις 20/7).
Για τις δύο τελευταίες συναυλίες όπως και για την παράσταση «Μέρες Ραδιοφώνου» με την δημοφιλή Πατρινή λυρική τραγουδίστρια Νίνα Λοτσάρη που δεν πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου όπως όριζε το πρόγραμμα, είναι άγνωστο και αμφίβολο αν θα μπορέσουν να γίνουν σε άλλες ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο. Επίσης στις εκδηλώσεις του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας που αναβλήθηκαν είναι και η Χορωδιακή Συνάντηση – Μελοποιημένοι Έλληνες ποιητές που στο πρόγραμμα ήταν για τις 3 και 4 Ιουλίου 2015.
Εκτός από το τριήμερο Τζαζ στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, μέχρι στιγμής μόλις άλλες 5 εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας πραγματοποιήθηκαν με πιο τελευταία την συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών με ένα ωραίο πρόγραμμα με μουσικές από τον κινηματογράφο, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Οικονόμου, την περασμένη Δευτέρα και έπεται και η συναυλία του μουσικού σχήματος Vibrato του Ομίλου της Πολυφωνικής Πατρών στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη την Παρασκευή 17/7 στις 21.30 το βράδυ.
Για το επόμενο διάστημα και δη το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου τα νέα επίσης δεν είναι καλά.
Η θεατρική παράσταση «Φώντας» (την Πέμπτη 23/7/2015) του Μ. Ευθυμιάδη με την γνωστή και αγαπητή ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου και τον Αντώνη Ξένο τελικά αναβάλλεται λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα (θα παρουσιαζόταν στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο) ενώ υπό συζήτηση και μάλλον βαίνει προς αναβολή, ενδεχομένως και ματαίωση, είναι και η μεγάλη συναυλία της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2015 για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη με ερμηνευτές την Μαρία Φαραντούρη και τον Μανόλη Μητσιά.
Το πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων έχει μία ακόμη εκδήλωση για τις 5 Σεπτεμβρίου, το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Γιώργο Ζαμπέτα με αφηγητή τον ηθοποιό Γιάννη Μπέζο και διευθυντή της ορχήστρας τον Πατρινό πιανίστα Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, για την οποία δεν υπάρχει ενημέρωση αν όντως θα υλοποιηθεί.
Tέλος όπως ανέφερε ο κ. Θωμόπουλος στο thebest.gr, η κατάσταση όπως διαμορφώνεται οικονομικά θα είναι δύσκολη και αναμένεται τα έσοδα των Δήμων να ελαττωθούν καθώς οι πολίτες δεν πληρώνουν τα δημοτικά τέλη λόγω της συγκυρίας.
Πάντως μέλημα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, αν δεν μπορέσει να κάνει τις εξ' αναβολής εκδηλώσεις ή κάποιες από αυτές, είναι να διοργανώσει έστω κάποιες μικροδραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα σε γειτονιές της Πάτρας στη διάρκεια του υπόλοιπου καλοκαιριού.
Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ