Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Εταιρία πουλά ληγμένα τρόφιμα στους υπαλλήλους της!

Αλυσίδα τροφίμων αναγκάζει τους υπαλλήλους της στην Πάτρα, να αγοράζουν τα ληγμένα προϊόντα και μάλιστα να καταβάλουν τα χρήματα από τον κουτσουρεμένο μισθό που τους δίνει.

Δεν πρόκειται για κακόγουστη φάρσα – μάλιστα η κοστολόγηση γίνεται χωρίς καμία έκπτωση – αλλά για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν, υπό το φόβο της τιμωρίας και της απόλυσης, δεκάδες εργαζόμενοι στην επιχείρηση αυτή.

Η αντίδραση μια εργαζόμενης για τα όσα επιβάλλονται στους υπαλλήλους από την ιδιοκτησία , οδήγησε στην επιβολή του νόμου της …τιμωρίας, καθώς η άρνηση της να συνεχίσει την αγορά ληγμένων προϊόντων και την πληρωμή τους στο ακέραιο από το μισθό της , είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή της.

Η εταιρεία μάλιστα, σε μια κίνηση εκφοβισμού προχώρησε και στην κατάθεση σε βάρος της εργαζόμενης – εργαζόταν σε νευραλγικό πόστο και γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις - μηνυτήριας αναφοράς .

Καθεστώς τρόμου

Πάτρα: Εταιρία πουλά ληγμένα τρόφιμα στους υπαλλήλους της!Η υπόθεση εξαναγκασμού των υπαλλήλων για αγορά ληγμένων προϊόντων από τη συγκεκριμένη αλυσίδα, δεν είναι το μόνο που συμβαίνει σε αυτή, καθώς όπως καταγγέλλεται οι συνθήκες εργασίας παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα .

Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί και το γεγονός, πως οι εργαζόμενοι που δεν έχουν πάρει την κανονική τους άδεια ή τα ρεπό τους, υποχρεώνονται να υπογράφουν πως τα έχουν λάβει, προκειμένου η επιχείρηση να είναι εξασφαλισμένη απέναντι στην επιθεώρηση εργασίας.

Τραγωδία για έγκυο

Το «ανθρώπινο» πρόσωπο της επιχείρησης φάνηκε και στην περίπτωση υπαλλήλου η οποία ήταν έγκυος και με ιατρική γνωμάτευση έπρεπε να είναι σε «καθήλωση» καθώς κινδύνευε να χάσει το παιδί.

Η κατάθεση των σχετικών εγγράφων δεν έγινε δεκτή από την επιχείρηση η οποία άσκησε μπαράζ πιέσεων αλλά και ενστάσεων επί των αδειών που έπαιρνε η έγκυος, με αποτέλεσμα κάτω από το καθεστώς τρόμου που βίωσε, στο τέλος η νεαρή γυναίκα να αποβάλει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ