Type Here to Get Search Results !

Παιδιά που τρώνε μόνο αυγά και «γλύφουν» ζάχαρη για να μην καταρρεύσουν!

Πάτρα: Παιδιά που τρώνε μόνο αυγά και «γλύφουν» ζάχαρη για να μην καταρρεύσουν! H φτώχεια εξαπλώνεται στην Πάτρα και όσο αυτή αναπτύσσεται, τόσο οι προσπάθειες των μελών του «Φωτεινού Αστεριού», του συλλόγου που εδώ και μήνες προσπαθεί, χωρίς την βοήθεια κανενός κρατικού οργανισμού να βοηθήσει παιδιά φτωχών οικογενειών, αυξάνονται.
Η κατάσταση όμως θα έλεγε κανείς ότι είναι εκτός ελέγχου για δεκάδες οικογένειες της Πάτρας που δεν μπορούν όχι μόνο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, αλλά να τους δώσουν να έχουν ένα πιάτο φαγητό.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπίσει τα μέλη του συλλόγου που αποτυπώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο την κατάσταση αυτή. Ένα παράδειγμα είναι αυτό του μικρού αγοριού που σιτίζεται τρώγοντας ανά δύο ημέρες ένα αυγό και μία φέτα ψωμί.
Υπάρχουν όμως και ακόμη πιο χειρότερες καταστάσεις. Παιδιά που πίνουν ένα ποτήρι γάλα και στη συνέχεια της μέρας, με έχοντας τίποτα άλλο φαγώσιμο οι γονείς τους δίνουν ζάχαρη για να συντηρηθούν και να μην καταρρεύσουν.
Για αυτά τα παιδιά τα μακαρόνια είναι πολυτέλεια, ενώ το κρέας το βλέπουν μόνο στο όνειρο τους και τελευταίως το έχουν γευτεί, αυτό οφείλεται στις προσπάθειες των ανθρώπων του συλλόγου που κάνουν συνεχή εκστρατεία και συνεχιζόμενες προσπάθειες για να συγκεντρώσουν είδη διατροφής και φαγητού.
Μέσα στην προσπάθεια αυτή συμπεριλαμβάνεται και η συγκέντρωση ειδών υγιεινής αφού τα περισσότερα από τα παιδιά των οικογενειών αυτών, στερούνται και αυτές τις «πολυτέλειες», ζώντας καθημερινά με τον κίνδυνο μολύνσεων.
Και μπροστά σε όλα αυτά το ερώτημα είναι ένα για τα μέλη του «Φωτεινού Αστεριού»: Πότε επιτέλους το κράτους θα παρέμβει για να κάνει κάτι για αυτά τα παιδιά; Τι λένε για τις καταστάσεις αυτές οι βουλευτές της Αχαΐας  που έχουμε στείλει στο κοινοβούλιο για να μας εκπροσωπούν και πώς μπορούν να ενεργήσουν;
Εν ανάγκη και αν δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό ας κόψουν κάτι από τους «παχουλούς» μισθούς τους που συνεχίζουν να παίρνουν και να βοηθούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τα χρήματα αυτά τον Σύλλογο, δίνοντας είδη διατροφής, τα οποία μέσα σε λίγες μέρες κάθε τόσο τελειώνουν. Τόσο μεγάλες ειναι οι ανάγκες. 
Θα είναι σίγουρα μία κίνηση καλής θέλησης, έχοντας την δική της συμβολική σημασία, εκ μέρους των βουλευτών μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα σίτισης και για την πείνα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά του νομού και της πόλης τους.
Έτσι, δεν είναι κύριοι βουλευτές;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ