Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Υπολειτουργεί ο δημόσιος τομέας-Κλειστός ο Δήμος


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η Πάτρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την συμφωνία και την ψήφιση σήμερα του πολυνομοσχεδίου, που όπως καταγγέλλουν θα σημάνουν την τελική εξαθλίωση εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, βυθίζοντας στην ολοκληρωτική ύφεση την χώρα.
Στις 10.30 το πρωί το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, απευθύνοντας κάλεσμα  στους Πατρινούς να βγουν στους δρόμους.
Συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, διοργανώνει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αχαΐας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στο δημόσιο τομέα, με τη συμμετοχή και των εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής.
Στην ανακοίνωσή του καλεί τους Πατρινούς σε μαζική συμμετοχή, για να σταλεί στην κυβέρνηση το μήνυμα του ξεσηκωμού του λαού.
«ΟΧΙ στο νέο επαχθέστερο τρίτο μνημόνιο
ΟΧΙ στην επέκταση της τροϊκανής κηδεμονίας
ΟΧΙ στην εμβάθυνση της μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους
ΟΧΙ στη λιτότητα
ΟΧΙ στη Φοροληστεία
ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις 
Συναδέλφισες – οι
Την Κυριακή 5 Ιούλη, ο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του. Διατράνωσε τη θέλησή του να μπει τέρμα στη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φορομπηξία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις. Έβαλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες του, την επιβίωση του και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους. Απάντησε στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και της ΕΕ, των αγορών και των τραπεζιτών, και όλου του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ. Απαίτησε μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια και δημοκρατία. 
Μία μόλις μέρα μετά, η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στο λαό και την ετυμηγορία του και έσπευσε να καθίσει στο τραπέζι της «εθνικής συνεννόησης» με αυτούς που στήριξαν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα και αντιτάχθηκαν σθεναρά στο ΟΧΙ του λαού. Και όχι μόνο αυτό. Προχώρησε σε μια νέα διαπραγμάτευση και συμφώνησε με τους θεσμούς-τρόικα, το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ! 
Δεν θα μείνουμε στη μέση του δρόμου. Ήρθε η ώρα να μιλήσει πάλι ο λαϊκός παράγοντας. Συνεχίζουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στις πιέσεις και την υποταγή.  
Να μη ψηφιστεί η νέα αντιλαϊκή μνημονιακή συμφωνία.
Να διαγραφεί το χρέος. 
Ο αγώνας για μια πολιτική οικονομική και κοινωνική διέξοδο συνεχίζεται, χάρη στα μεγάλα αποθέματα ψυχής και γενναιότητας του λαού μας.
Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αχαΐας καλεί , όλους τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους-ες και όλους τους πολίτες  στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 15 /07/2015 και ώρα 10:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  -   ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ».
Εντωμεταξύ, κλειστές είναι και οι δημοτικές υπηρεσίες Πάτρας, από την συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων στην απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που κατηγορηματικά δηλώνει ότι:
«Το συνδικαλιστικό κίνημα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που χάνονται σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Θα αγωνιστεί με συνέπεια για τη διαγραφή του χρέους, ως τη μόνη προοπτική για την έξοδο από το σπιράλ του θανάτου, που με απόφαση και αυτής της κυβέρνησης παραμένουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ