Type Here to Get Search Results !

Το ρεπορτάζ της Γερμανικής Τηλεόρασης για τις ημέρες της...κρίσης-Οι οδηγοί ταξί, οι ουρές στα ΑΤΜ και οι πρόσφυγες..

Την καθημερινότητα των πολιτών μετά το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών περιγράφει στην ανταπόκρισή του από την Πάτρα το Γερμανικό κανάλι ARD.
Το ρεπορτάζ έγινε πριν λίγες ημέρες και εν ολίγοις σε αυτό μεταφέρονται τα εξής:
"Βρισκόμαστε στην τριτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας στην οποία σήμερα ζούν περισσοτεροι απο 200.000 ανθρωποι.
Κατα τη διάρκεια του δημοψηφίσματος εδώ πριν απο 3 μερες υπηρχε μεγαλη συμφωνια με τους πολιτες για το ΟΧΙ και έδειξαν οτι στέκονται στο πλευρό της κυβέρνησης.
Στο Δημαρχείο τς πόλης κυριαρχεί η Ευρωπαίκή σημαία αφού κρέμεται εκεί για δεκαετίες. Οι οδγοί ταξί, όπως έχει συζητηθεί και στο Ευρωπαίκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, είναι και εδώ "βαρόμετρο" διότι οι εργασίες τους έχουν μειωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η Πάτρα είναι η κύρια πυλη της Ελλάδας στην Ευρώπη για τα αγαθά και τους τουρίστες αλλά και τους πρόσφυγες που ζουν εδώ κατα εκατοντάδες ή χιλιάδες.
Όλοι θέλουν με κάποιο τρόπο να μπουν σε ένα πλοίο για την Ιταλία και κάποιες φορές αυτή η αναμονή διαρκεί και ένα χρόνο.
Οι έλεγχοι στο λιμάνι είναι καθημερινοί. Ίσως να είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα λιμάνια στον κόσμο. Οι πρόσφυγες τελευτάια ζουν σε παλιές εγκαταλελειμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις γύρω από το λιμάνι που έχουν κλείσει λόγω της οικονομικής παρακμής.
Γι αυτούς όμως είναι μια αρκετή στέγη πάνω από τα κεφάλια τους....
Αυτές τις ημέρες όμως υποφέρουν και οι πολίτες της Πάτρας. όπως μας λένε υπήρχαν μόνο 40 ευρώ στα ΑΤΜ για κάθε πολίτη και δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε φάρμακα..."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ