Type Here to Get Search Results !

Με τι γεμίζουν τα ντουλάπια τους για παν ενδεχόμενο - Ανέβηκε ο τζίρος στα σούπερ μάρκετ ενώ το 40% πληρώνει με πιστωτική

Πάτρα: Με τι γεμίζουν τα ντουλάπια τους για παν ενδεχόμενο -  Ανέβηκε ο τζίρος στα σούπερ μάρκετ ενώ το 40% πληρώνει με πιστωτική  Ακόμα υπάρχει επάρκεια ειδώνΑπό την ώρα που οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις άρχισαν αν τρέχουν με φρενήρεις ρυθμούς η αγορά υπέστη μια μεγάλη καθίζηση και τα σουπερ μάρκετ δείχνουν αν είναι από τους ελάχιστους κλάδους που ακόμα κινούνται. Λόγω της αποθεματοποίησης προϊόντων που έσπευσαν να κάνουν αρκετοί καταναλωτές αμέσως μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, με το οποίο ανακοίνωνε τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ο τζίρος σε σούπερ μάρκετ ανέβηκε, αναφέρει στο thebest.gr o Φοίβος Καρακίτσος,  Σύμβουλος Ανάπτυξης του σούπερ – μάρκετ «Μαρινόπουλος», προσθέτοντας ότι οι αυξημένες προμήθειες θα σταματήσουν, θα υπάρξει ένα στοκ  προϊόντων στα νοικοκυριά και τότε αναμένεται ραγδαία πτώση της αγοραστικής κίνησης και στα σούπερ – μάρκετ.
Ήδη αυτήν την εβδομάδα παρατηρεί μικρότερη κίνηση σε σχέση με την προηγούμενη.
«Δεν υπάρχει ακόμα πανικός, αλλά μια αυξημένη ροή και προμήθεια προϊόντων. Όμως η αγορά έχει συντριβεί και χρειάζεται άμεσα να επιτευχθεί μια  συμφωνία. Όλοι οι προμηθευτές ζητούν μετρητά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν με ελλείψεις προϊόντων από συγκεκριμένες εταιρείες, αλλά όχι ελλείψεις ειδών. Όμως αν συνεχιστεί η κατάσταση δεν είναι μακριά αυτή η μέρα. Δεδομένου ότι εισάγουμε το 75% του μοσχαρίσιου κρέατος, άλευρα, φρούτα, είδη μαναβικής».
Οι καταναλωτές στην πλειοψηφία τους αυτές τις ημέρες προμηθεύονται κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας. Γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια αλλά και κρέας, το οποίο μπαίνει στους καταψύκτες, καθώς και χαρτικά, επισημαίνει ο κ. Καρακίτσος.
Την ίδια ώρα έχει διαφοροποιηθεί ο τρόπος πληρωμής. Σύμφωνα με τον κ. Καρακίτσο, σχεδόν το 40% των καταναλωτών πληρώνει με πιστωτική, όταν αυτό το ποσοστό κυμαινόταν στα μικρότερα σούπερ μάρκετ γύρω στις 1,5 με 2% και στα μεγαλύτερα  γύρω στο 10%. Αυτό συμβαίνει αφενός γιατί οι περισσότεροι με κλειστές τράπεζες δεν έχουν επάρκεια ρευστού ή και να έχουν το κρατούν λόγω της αβεβαιότητας , ενώ από την άλλη τελευταία μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού δεν έκανε μαζικές προμήθειες , παρά τα ψώνια της ημέρας , οπότε πλήρωνε μετρητοίς.
Προσθέτει δε ότι ο τζίρος που αυτές τις μέρες σημείωσε άνοδο, το προηγούμενο διάστημα είχε περιοριστεί και πως η καθίζηση που έχει υποστεί η αγορά θα επηρεάσει και τν δικό τους κλάδο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ