Type Here to Get Search Results !

Σε απόγνωση οι ταξιτζήδες - Με το "τουφέκι" κυνηγούν καμιά κούρσα – Στενάζουν 1.400 οικογένειες

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί της Πάτρας καθώς, η καθημερινότητά τους μετά τα Capital Controls και τις κλειστές Τράπεζες η ήδη περιορισμένη δουλειά τους έχει ουσιαστικά φθάσε σε μηδενικά επίπεδα. Όπως αναφέρουν μιλώντας στο thebest.gr ταξιτζήδες της πόλης που συνωστίζονται στις πιάτσες παρακαλώντας για μια κούρσα, κυνηγούν πλέον με το «τουφέκι» τους πελάτες.
Και τούτο γιατί με τον περιορισμό της ρευστότητας οι Πατρινοί χρησιμοποιούν ταξί μόνο σε εξαιρετικά έκτακτη ανάγκη με αποτέλεσμα ο τζίρος τους να έχει περιοριστεί δραματικά.
Όπως μας λένε χαρακτηριστικά ούτε οι συνταξιούχοι δεν παίρνουν πλέον ταξί οι οποίοι επιλέγουν τα λεωφορεία ή «αγγαρεύουν» κάποιο συγγενή για να τους πάνε μέχρι το γιατρό.
Πλέον το σύνηθες είναι οι οδηγοί ταξί να δουλεύουν 16 με 18 ώρες την ημέρα για να μαζέψουν το πολύ 25 με 30 ευρώ όταν καθημερινά τα έξοδά τους (για βενζίνες, λειτουργικά, ασφάλιση κ.α.) αγγίζουν τα 50 ευρώ.
Έτσι περίπου 1400 οικογένειες της Πάτρας που εμπλέκονται στη λειτουργία των 700 ταξί της πόλης, στην κυριολεξία στενάζουν αφού τα έξοδά τους είναι ουσιαστικά περισσότερα από τον τζίρο τους.
Την κατάσταση αυτή που προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Σωματείου του κλάδου, Παναγιώτης Σκέντζος, ο οποίος περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
«Την ώρα που τα έξοδα τρέχουν, τα έσοδά μας περιορίζονται τρομερά. Εάν συνεχιστεί για λίγο ακόμα αυτή η κατάσταση τότε δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Δεν αξίζει πλέον να βγαίνουμε για δουλειά», σχολιάζει ο κ. Σκέντζος. Μάλιστα επισημαίνει ότι δύσκολα τα πράγματα θα βελτιωθούν το επόμενο διάστημα ανεξάρτητα από την συμφωνία που θα υπάρξει καθώς όπως εκτιμά τα μέτρα που θα υπογραφούν θα πλήξουν πολλές κοινωνικές ομάδες και τον κλάδο των επαγγελματιών οδηγών.
«Περιμένεις μείωση εισφορών κι έρχεται αύξηση. Περιμένεις μείωση φόρων κι έρχεται αύξηση. Δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία. Ας γίνει ό,τι είναι να γίνει να τελειώνουμε», επισημαίνει ο κ. Σκέντζος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ