Type Here to Get Search Results !

Απέκλεισαν την Α΄ΔΟΥ έμποροι κι επαγγελματοβιοτέχνες - "Στέγνωσε" η αγορά - Κινητοποίηση και αύριο

Πάτρα:Απέκλεισαν την Α΄ΔΟΥ έμποροι κι επαγγελματοβιοτέχνες - "Στέγνωσε" η αγορά - Κινητοποίηση και αύριο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Αποκλείουν την Α΄ΔΟΥ
 
Κύκλο κινητοποιήσεων για την ασφυκτική όπως επισημαίνεται κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η αγορά ανοίγουν σήμερα έμποροι κι επαγγελματοβιοτέχνες. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται αποκλεισμός της Α΄ ΔΟΥ Πατρών. Στις κινητοποιήσεις καλούν η ΟΕΒΕΣΝΑ και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας. Ήδη η συγκέντρωση έξω από την ΔΟΥ στην οδό Κανακάρη, στο ύψος της Αγίου Νικολάου έχει ξεκινήσει.
Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Όπως επισημαίνει η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας στην ανακοίνωσή του:
"Τα μνημονιακά μέτρα της τελευταίας πενταετίας που θα αντιμετώπιζαν δήθεν την οικονομική κρίση, τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας, δημιούργησαν όπως ήταν προφανές ασφυκτικό οικονομικό κλοιό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η ύφεση που δημιουργήθηκε είχε σαν συνέπεια να κλείσουν 250.000 περίπου επιχειρήσεις και άλλες 150.000 να βρίσκονται στο «κόκκινο».
Είναι φανερό πλέον ότι το παραπάνω μοντέλο διαχείρισης-αντιμετώπισης της κρίσης έχει αποτύχει, αφήνοντας τα βαθιά τα σημάδια στην ελληνική οικονομία.
Η εξοντωτική φορολόγησή μας από το πρώτο ευρώ, οι έμμεσες και άμεσες επιδρομές φορολόγησης, τα υπέρογκα ποσά εισφορών στον ΟΑΕΕ χωρίς σύνδεση με το πραγματικό εισόδημα κάνουν το τοπίο «κινούμενη άμμο» όπου διακυβεύεται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές προκαλούν μια κοινωνία που πέντε χρόνια καλείται σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα, με 1,5 εκατομμύρια ανέργους, επιχειρήσεις λεηλατημένες, δημόσιο χρέος μεγαλύτερο από την αρχή των μέτρων ύφεσης.
Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει με ένα ΟΧΙ στα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές γιατί δεν είναι δυνατόν να απαιτείς «κόλαση με ανθρώπινο πρόσωπο».
Χρέος μας να συγκροτήσουμε μαζικό κίνημα ενάντια σε κάθε υφεσιακό μέτρο.
Περίπου 380.000 συνάδελφοί μας όφειλαν στον ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ό,τι συνεπάγεται για το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας αυτών και των οικογενειών τους.
Τα τελευταία μέτρα νόμος 4321/2015(ρύθμισης 100 δόσεων) το τέλος των διώξεων από τα ΚΕΑΟ, η αφαίρεση από τα πινάκια των δικαστικών υποθέσεων για οφειλές στον ΟΑΕΕ σε συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, η νομοθετική ρύθμιση που προωθείται ώστε να μην υπάρχουν προσημειώσεις και προσαυξήσεις φόρων σε όσους εκ των ασφαλισμένων καθυστερούν την καταβολή οφειλών, το «ακατάσχετο» των λογαριασμών που προωθείται, λογαριασμούς από τους οποίους αποπληρώνονται οι δόσεις υπέρ του ΟΑΕΕ, οι δεσμεύσεις ότι ο ΟΑΕΕ δεν θα ζητήσει κατασχέσεις κ.α. κινούνται σε θετική κατεύθυνση.
Περίπου 115.000 ασφαλισμένοι έκαναν χρήση του νόμου4321/2015 (100 δόσεις) ενώ η παράταση έως το τέλος του μήνα 26 Ιουνίου δίνει την ευκαιρία τακτοποίησης και άλλων επαγγελματιών.
Η συνεχιζόμενη όμως κατάσταση, δεν εγγυάται ότι θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της ρύθμισης στο άμεσο μέλλον.
Ο Ε&ΕΣΠ συνεχίζει και επιμένει στη λογική ένταξης ΟΛΩΝ ακόμα και με ελεύθερη επιλογή χαμηλής κατηγορίας στα ταμεία, με σύνθημα ΟΛΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ, καταθέτει τις προτάσεις:
Κεφαλοποίηση «πάγωμα» οφειλών . Δυνατότητα ελαχίστου ποσού 50€ για το κεφαλοποιημένο χρέος, με υποχρέωση καταβολής των τρεχούμενων λαμβάνοντας υπ’ όψιν το εισόδημα.
Ελεύθερη επιλογή κατηγορίας, έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο ασφαλισμένος και να παραμένει ενεργός.
Συμψηφισμός των υπό σύνταξη συναδέλφων στο ποσό των 40.000€ αντί των 20.000€ που ισχύει σήμερα. Βάζουμε τέλος στην ιδιότυπη ομηρεία και εκβιασμό που κρατούσαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις τις επιχειρήσεις.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ΟΛΟΥΣ (minimum 1-2 μηνιαίες εισφορές).
Δημιουργία μιας χαμηλής κατηγορίας για ένταξη των επιχειρηματιών που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.
Τα διαθέσιμα για τους ανέργους επιχειρηματίες περίπου 200εκατ.€ που παρακρατήθηκαν από εμάς με χαλάρωση των όρων και προϋποθέσεων να δοθούν στους ανέργους Μ. Μεσαίους.
Επιβράβευση των συνεπών ασφαλισμένων.
Στόχος η επανένταξη 350.000 ασφαλισμένων που έχουν απολέσει το δικαίωμα ασφάλισης . Οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ότι το σύστημα είναι ανταποδοτικό και το ύψος της σύνταξής τους εξαρτάται από τις εισφορές, επομένως μόλις θα έχουν την δυνατότητα και θα ανακτήσουν το εισόδημά τους θα επιδιώξουν να πληρώσουν τα χρέη τους και να επιλέξουν ανωτέρα κλίμακα ασφαλιστικών εισφορών . Κεντρικό ζητούμενο η διασφάλιση του Δημοσίου χαρακτήρα του Ασφαλιστικού συστήματος και η λειτουργία με φερέγγυο τρόπο και βιώσιμη προοπτική.
Το Δ.Σ. του ΕΕΣΠ απεφάσισε διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων με:
Δελτίο τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Συντονισμό και συγκέντρωση όλων των Συλλόγων, Σωματείων κ.α. για κοινό ψήφισμα.
Κινητοποίηση και επίδοση του κοινού ψηφίσματος την Τετάρτη 10/06/2015 στα κεντρικά του ΟΑΕΕ.
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μαζί με άλλους φορείς με αιχμή το Ασφαλιστικό, Φορολογικό. Την Τετάρτη 10/06/2015 μετά την επίδοση του εγγράφου στον ΟΑΕΕ τις 8:30 π.μ. για αποκλεισμό στην Α’ Δ.Ο.Υ. Πατρών και την Πέμπτη 11/06/2015 στις 19:00 μ.μ. στην πλ. Γεωργίου.
Συγκέντρωση συζήτηση την Τετάρτη 17/06/2015 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου με τον Διοικητή του ΟΑΕΕ κύριο Πετρόπουλο Αναστάσιο με θέμα το μέλλον και η προοπτική του ΟΑΕΕ.
Στη συγκέντρωση θα παρουσιαστούν από φορείς του Συνδικαλιστικού κινήματος οι διεκδικητικές, υποστηρικτικές υπηρεσίες (Ασφαλιστικές, Νομικές, Φορολογικές, Τραπεζικές κ.ά) που προσφέρουμε εντελώς δωρεάν".
Η ΟΕΒΕΣΝΑ
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας την Τετάρτη 3 Ιουνίου μεταξύ των τακτικών θεμάτων της ημερησίας διάταξης συζήτησε και το βασικό- επίκαιρο θέμα των οικονομικών εξελίξεων στην χώρα μας καθώς και των αρνητικών επιπτώσεων της πολύμηνης διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών –εταίρων.
Κοινή διαπίστωση όλων των μελών του Δ.Σ. οι οποίοι προέρχονται από διαφόρους κλάδους των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοκινητιστών ήταν ότι "η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα ,η εθνική και τοπική οικονομία και οι παράγοντες της αγοράς εν γένει είναι δραματική αγγίζοντας πλέον τα όρια της ασφυξίας.
Η αγορά στραγγίζει κάθε μέρα και περισσότερο, μικρές επιχειρήσεις κλείνουν αφού αδυνατούν ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα και υποχρεώςεις τους, δυστυχώς χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα παρά μόνο θολό τοπίο.
Η ανεργία αυξάνεται με δραματικά αποτελέσματα για όλη την κοινωνία, η φτωχοποίηση και εξαθλίωση μεγαλώνει και η κοινωνία απαιτεί άμεσα λύσεις και όχι σε βάθος τετραετίας.
Και φυσικά όχι άλλα επώδυνα και βάρβαρα μέτρα.
Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε ομόφωνα να συμμετέχει η Ομοσπονδία στις κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες σε τοπικό επίπεδο.
Υπό το βάρος της ασφυξίας της αγοράς καλούνται όλα τα Σωματεία , μέλητης ΟΕΒΕΣΝΑ και οι παγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόροι αυτοκινητιστές να συμμετέχουν μαζικά την Τετάρτη 10 ΙΟΥΝΙΟΥ, το πρωί στις 8.30 στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Α ΄ Εφορία καθώς και την Πέμπτη 11 Ιουνίου το απόγευμα στις 7 στην Πλατεία Γεωργίου".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ