Type Here to Get Search Results !

Πάτρα:Παράσταση διαμαρτυρίας των δημοτικών υπαλλήλων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση


Ούτε αποκομιδή απορριμμάτων θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας στο δήμο Πατρέων, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει για σήμερα σε Πανελλαδικό επίπεδο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το σωματείο καθαριότητας του Δήμου Πάτρας συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση, 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι εργαζόμενοι, να μην επιτρέψουν να περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ – Ε.Ε που θέλουν να βάλουν στο χέρι τις υπηρεσίες καθαριότητας , την αποκομιδή των απορριμμάτων, με ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΣΔΙΤ.
Τα σχέδια αυτά είναι βαθιά αντεργατικά -αντιλαϊκά, φέρνουν στη ζωή μας νέα μνημόνια και νέες ανατροπές. Η κυβέρνηση επιταχύνει την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στους μεγαλοεργολάβους στις περιοχές Δυτικής Μακεδονίας , Σερρών, Πελοποννήσου Ηλείας Ηπείρου και Αλεξανδρούπολης. Ταυτόχρονα βάζει μπροστά ένα «ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ» βασισμένο στην «πράσινη ανάπτυξη»και τις ΚΟΙΝΣΕΠ.
Οι Δημοτικές Αρχές που υποτάσσονται στον ρεαλισμό των αναγκών του κεφαλαίου και του εφικτού της κυβερνητικής πολιτικής παραδίδουν ακόμα και την αποκομιδή των απορριμμάτων σε μεγαλοεργολάβους, σε Ελευσίνα, Πάργα Κέρκυρα, Ιωάννινα Σούλι  Αιδηψό κ.α Στην περιοχή μας στον Δήμο Ερυμάνθου προχώρησε ήδη η Δημοτική Αρχή σε ιδιωτικοποιήσεις. Έδωσε την υπηρεσία καθαρισμού κτιρίων σε εργολάβο, αλλά και την αποκομιδή απορριμμάτων  στις Δημοτικές Ενότητες Τριταίας Λεοντείου, Καλεντζίου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ κρατάει άθικτο το φιλομονοπωλιακό νομοθετικό πλαίσιο, αποδέχονται την απαξίωση των υπηρεσιών τους σε προσωπικό και εξοπλισμό. Χρησιμοποιούν την έλλειψη προσωπικού σαν άλλοθι.  Δεν βγαίνουν να απαιτήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ας καλπάζει η ανεργία. Προτιμούν να δίνουν τους άνεργους βορρά στους εργολάβους. Δεν απαιτούν κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες σε εξοπλισμό, προσλήψεις, συντήρηση, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, γιατί αποδέχονται ότι αυτοί που πρέπει να πληρώνουν είναι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ Δ.Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
Απαιτούμε :
  • Κατάργηση όλων των νόμων που προωθούν τα ΣΔΙΤ και τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων στους Δήμους.
  • Να μην ιδιωτικοποιηθεί καμία υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, καθώς και καμία άλλη υπηρεσία των Δήμων
  • Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Χρηματοδότηση των Δήμων μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, με την φορολόγηση του κεφαλαίου, για να μπορούν να λειτουργούν και να καλύπτουν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12 :00 –
ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ