Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Γιατί δεν πιάνει… μελάνι στο πεντακάθαρο πλέον Δικαστικό Μέγαρο;

Πάτρα: Γιατί δεν πιάνει… μελάνι στο πεντακάθαρο πλέον Δικαστικό Μέγαρο; – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ  Η λύση στο πρόβλημα των συνθημάτων στο κτίριο βρέθηκε
 
Η εικόνα που παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια τα Δικαστήρια της Πάτρας, δεν ήταν και η καλύτερη. Σοβάδες που κρέμονταν, σπασμένες κολώνες και τζάμια, κοτετσόσυρμα περιμετρικά του κτιρίου και συνθήματα στους τοίχους, προσέβαλαν όχι μόνο την αισθητική της Πάτρας, αλλά και τις συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης.
Τα τελευταία χρόνια η εικόνα αυτή έχει ευτυχώς αλλάξει. Το κτίριο ανακαινίστηκε, το σύρμα αποσύρθηκε, οι ζημιές αποκαταστάθηκαν και πλέον δεν υπάρχουν συνθήματα ή μπογιές στους τοίχους.
Όχι πως δεν γράφουν ορισμένοι στους τοίχους, αλλά πλέον τα συνθήματα σβήνονται άμεσα και εύκολα.
Η λύση δεν ήταν άλλη από τη βαφή των εξωτερικών τοίχων του κτιρίου από ειδική αντιγκράφιτι μπογιά, πρακτική που έχει υιοθετηθεί εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό.
Η απόφαση ελήφθη από την Επιτροπή Διοίκησης και Λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου και όπως αποδεικνύεται απέδωσε, αφού το κτίριο παραμένει ανέπαφο από «αισθητικές» επεμβάσεις τρίτων.
Χάρη λοιπόν στην ειδική αντιγκράφιτι επίστρωση όταν κάποιοι γράφουν συνθήματα, αυτά φεύγουν με ειδικά χημικά, από την εταιρεία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του κτιρίου.
Βέβαια, στην Επιτροπή Διοίκησης και Λειτουργίας του Μεγάρου, εκτιμούν ότι λειτουργεί αποτρεπτικά και η λειτουργία καμερών ασφαλείας εξωτερικά του κτιρίου.
Για την ιστορία το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών είναι έργο του αρχιτέκτονα Π.Δ. Καραθανασόπουλου, άρχισε να χτίζεται το 1926, ενώ τα εγκαίνιά του έγιναν την 1/10/1931.
Είναι ένα περίοπτο μέγαρο που καταλαμβάνει το οικοδομικό τετράγωνο που ορίζεται από τις οδούς Κορίνθου, Γούναρη, Μαιζώνος και Κανάρη, με την διαμόρφωση μικρού αίθριου στο εσωτερικό του.
Υιοθετεί στοιχεία του κλασικισμού με κιονόκρανα, κορνιζώματα, θυρώματα, κλπ, κάνοντας έτσι «διάλογο» με τα παλαιότερα νεοκλασικά της πόλης, διαφοροποιούμενο όμως με το επιβλητικό όγκο και την κλίμακά του.
 Φάνης Βγενόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ