Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Σε κύκλωμα εκβιαστών γνωστός πυγμάχος που συνελήφθη-Έλεγαν ότι είναι συνεργάτες του Βλαστού


Νεότερη Ενημέρωση 20.23
Δύο νέες συμμορίες νονών της νύχτας στημένες από παλιούς γνώριμους των αρχών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής μετά από παράλληλες επιχειρήσεις σε Αθήνα, Βόλο και Πάτρα. Ανάμεσα τους και ο αρχηγός της ομάδας των Αθηνών, ένας 42χρονος καταδικασμένος για εκβιάσεις και καταζητούμενος μέχρι και σήμερα το πρωί, ένας γνωστός Πατρινός πυγμάχος και ένας ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Τροχαία Βόλου. Συνολικά, συνελήφθησαν εννέα άτομα σε Αττική και Αχαία και επτά στην περιοχή της Μαγνησίας.
Σύμφωνα με το protothema.gr, οι πληροφορίες από την Ασφάλεια λένε πως η συμμορία των Αθηνών και της Πάτρας με αρχηγό τον 42χρονο «παλιό φίλο» του Παναγιώτη Βλαστού χρησιμοποιούσαν εν αγνοία το όνομα του βαρυποινίτη προκειμένου να πιέζουν τους καταστηματάρχες να ακουμπάνε «χαράτσι» 50 – 200 ευρώ την εβδομάδα.

Ο νονός, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβανόταν στην ογκοδέστατη δικογραφία του 2011 με τα 217 άτομα της «νύχτας» και μάλιστα ο σούπερ κοριός τον είχε καταγράψει να συνομιλεί με γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια για να τη διευκολύνει με κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες που είχε, ζούσε καταζητούμενος και συνελήφθη τελικά σήμερα το πρωί στους Αγίους Αναργύρους χωρίς να προβάλλει καμία αντίσταση. Πρόκειται για ένα κομβικό πρόσωπο στην αθηναϊκή νύχτα με χοντρές άκρες σε πολλά επίπεδα, που έστησε τη νέα ομάδα αποτελούμενη από τουλάχιστον είκοσι άτομα και πουλούσε προστασία σε Αττική, Κορινθία και Αχαία.

Η δεύτερη ομάδα, που είχε ζητήσει τη βοήθεια της συμμορίας των Αθηνών για κάποιες υποθέσεις είχε απλώσει τα πλοκάμια της στην περιοχή του Βόλου. Πουλούσε προστασία σε κλαμπ και καλοκαιρινά μπαρ ενώ μέσα στις τάξεις της είχε και έναν τροχονόμο που έχει και αυτός συλληφθεί. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί το βάθος της υπόθεσης και να συμπληρωθεί το μωσαϊκό με τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις δύο ομάδες των νονών.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι οι συγκεκριμένες συμμορίες μέχρι και χρήματα για να προκαλούν «τσαμπουκάδες» σε ποδοσφαιρικούς αγώνες έπαιρναν ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας ποινικός που είχε θεωρηθεί ύποπτος για την έκρηξη στο σπίτι της προέδρου εφετών Παρασκευής Καλαιτζή στο Χαλάνδρι.
Προηγούμενη ενημέρωση 14.16΄
Ενας γνωστός πυγμάχος - που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε πόλεμο «νονών» σε επαρχιακή πόλη, φέρεται να έχει συλληφθεί για την υπόθεση της εξάρθρωσης της σπείρας εκβιαστών.
Ενας ποινικός που είχε καταδικασθεί πριν από ένα περίπου χρόνο σε πολυετή κάθειρξη για εκβιάσεις αλλά είχε ... εξαφανισθεί, σύμφωνα με tovima.gr, φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής της νέας ομάδας «νονών της νύκτας», στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον δέκα άτομα και η οποία εξαρθρώνεται από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Η συμμορία φέρεται να πωλούσε προστασία σε καταστήματα της Αττικής, σε πόλεις της Πελοποννήσου, ανάμεσά τους και η Πάτρα και αλλού.
Ο συγκεκριμένος ποινικός είχε κατηγορηθεί ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση των 217 νονών της νύκτας που είχε αποκαλυφθεί το 2011 και ως οργανωτής βομβιστικών επιθέσεων.
Ακόμη του είχε αποδοθεί ότι είχε σχέσεις με Ρωοπόντιο που θεωρείται ύποπτος ότι ήταν αυτός που είχε προμηθεύσει το όπλο με το οποίο έγινε η δολοφονία του αρχιφύλακα Δομοκού Σεραφείμ Γκαλλιμάνη, τον περασμένο Φεβρουάριο στο χωριό Κούβελας Φθιώτιδας.
Επιπλέον κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή είναι ένας άλλος ιδιώτης το όνομα του οποίου είχε μνημονευθεί - χωρίς να κατηγορηθεί - στα πλαίσια έρευνας της ΕΛΑΣ για την βομβιστική επίθεση σε σπίτι δικαστικής λειτουργού προ τριετίας στο Χαλάνδρι, που είχε αποδοθεί στην «ομάδα Βλαστού».
Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική έρευνα και απόδειξη ότι τα κυκλώματα πώλησης προστασίας «ανανεώνονται» και συνεχίζουν για δεκαετίες την δράση τους.
Πρώτη ενημέρωση 10.43΄
Ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σήμερα, σε Αττική και επαρχία, για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων τα μέλη των οποίων εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων και άλλες εγκληματικές πράξεις και έχουν πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις σε Πάτρα, Αθήνα και Βόλο, ενώ με βάση αστυνομικές πηγές αναμένονται και άλλες συλλήψεις και προσαγωγές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ