Type Here to Get Search Results !

Η διαδρομή του Κώστα Καζάκου που αναλαμβάνει τα ηνία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Βρίσκεται στο θεατρικό σανίδι 58 ολόκληρα χρόνια

 Η διαδρομή του Κώστα Καζάκου που αναλαμβάνει τα ηνία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Βρίσκεται στο θεατρικό σανίδι 58 ολόκληρα χρόνια Το Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος τον είχε τιμήσει παλιότερα - Είχε παίξει στο Α. Ωδείο και με την Καρέζη "Ηλέκτρα" το '87
 
Ο Κώστας Καζάκος συγκαταλέγεται στην παλιά «φρουρά» των ηθοποιών του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου και θεωρείται ένας από τους πλέον δημοφιλείς πρωταγωνιστές.
Γεννημένος στον Πύργο Ηλείας στις 29 Μαΐου 1935 (συμπλήρωσε πριν λίγες μέρες τα 80 του χρόνια) σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν ενώ έκανε και σπουδές σκηνοθεσίας. Είναι αξιοσημείωτο ότι ως ηθοποιός ξεκίνησε πολύ μικρός, στα μέσα της δεκαετίας του ’50, την πορεία του στον κινηματογράφο και από το 1957 στο θέατρο, σύμφωνα με την wikipedia.
Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες και 30 θεατρικά έργα. Στο θρυλικό φιλμ «Κονσέρτο για πολυβόλα» το 1967, σε σενάριο Νίκου Φώσκολου και σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, όπου υποδύθηκε ένα νεαρό λοχαγό, πρωτοέπαιξε με την αξέχαστη Τζένη Καρέζη και ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα.
Εκτός από ηθοποιός είναι και σκηνοθέτης τόσο στο θέατρο όσο και στο σινεμά και την τηλεόραση. Όπως θυμίζει η Wikipedia, ο Κώστας Καζάκος υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και μέλος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού.
Έχει τιμηθεί με τον "Χρυσό Απόλλωνα", βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967 και με το Α΄ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη παραγωγή ("Λυσιστράτη").
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 καθώς και του Οκτωβρίου του 2009 είχε εκλεγεί βουλευτής με το ΚΚΕ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Με την ηθοποιό Τζένη Καρέζη παντρεύτηκαν το 1967 με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο που γεννήθηκε το 1969.
Με την Τζένη Καρέζη είχαν κάνει πολλές αξιόλογες και αξιομνημόνευτες παραστάσεις όπως το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη το 1973 όπου τη μουσική και τα τραγούδια είχε γράψει ο Σταύρος Ξαρχάκος και την «Ηλέκτρα» το 1987 στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία του Σοβιετικού δημιουργού Ρ. Στούρουα.
Η παράσταση αυτή μάλιστα που είχε σχολιαστεί έντονα λόγω της σκηνής όπου η Άννα Μακράκη άναβε τσιγάρο επί σκηνής, είχε παιχθεί και στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, ο Κώστας Καζάκος είχε παίξει πολλές φορές στην Πάτρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Τον θυμάται την δεκαετία του ’90 με την παράσταση «Βασιλιά Ληρ» που μάλιστα ήταν και παραγωγή του Κώστα Καζάκου και περιελάμβανε και μία εντυπωσιακή σκηνή με 15 ξιφομάχους.
Ακόμα το καλοκαίρι του 2001 είχε παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ωδείο από το ΚΘΒΕ η παράσταση «Εκάβη/ Κύκλωπας» όπου στο πρώτο έργο ο Καζάκος είχε πάιξει πλάι στην Δέσποινα Μπεμπεδέλη - Εκάβη (Πολυμήστωρ) και στο έργο Κύκλωπας τον ομώνυμο ρόλο, σε σκηνοθεσία των Διαγόρα Χρονόπουλου και Γιάννη Ρήγα. Το Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος τον είχε επίσης τιμήσει με το μετάλλιο και την περγαμηνή του Οργανισμού για την πολύχρονη προσφορά του στην τέχνη.
Η σχέση του με την Τζένη Καρέζη ήταν όπως έχει γραφτεί μία σχέση - σύμβολο, ένας ευτυχισμένος γάμος και μία λαμπρή θεατρική συνεργασία. Το 1990 ο θίασος Τζένης Καρέζη - Κώστα Καζάκου ανέβασε το έργο «Διαμάντια και μπλουζ» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, παράσταση που έμελλε να είναι η τελευταία της Καρέζη που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 1992.
Η αξέχαστη Τζένη Καρέζη είχε πει, «θα ήθελα να είχα γνωρίσει πιο πριν τον Kώστα. Nα είχα κερδίσει τα χαμένα χρόνια. Tίποτ' άλλο. Bλέπετε, εγώ σ' όλη τη ζωή μου περίμενα τον Kαζάκο. Δεν τον είχα βρει και περιπλανιόμουν».
Το 1997 ο Κώστας Καζάκος παντρεύτηκε με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια. Στα 80 του χρόνια σήμερα ο καταξιωμένος ηθοποιός ζει μια νέα ζωή στο πλευρό της δεύτερης συζύγου του Τζένης Κόλλια, με την οποία μάλιστα έχει αποκτήσει τρία παιδιά.
Ο μικρός γιoς του Κώστα Καζάκου, Αλέξανδρος δεν ακολούθησε την υποκριτική, αλλά είναι και ταλαντούχος μουσικός. Μάλιστα έχει δημιουργήσει και μία μπάντα, τους Oxygen Band.
Ο Κώστας Καζάκος που είναι και δάσκαλος της υποκριτικής, συνέχισε να ανεβάζει αξιόλογα έργα στο θέατρο Τζένη Καρέζη στην οδό Ακαδημίας 3.
Η τελευταία φετινή παράσταση στο θέατρο Τζένη Καρέζη που παιζόταν μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν το έργο του Ιονέσκο «Το Μέλλον είναι στα Αυγά» σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Στην παράσταση έπαιζε και η σύζυγος του Καζάκου, Τζένη Κόλλια.
*Από την πλευρά της Δημοτικής αρχής Πελετίδη, μόλις γνωστοποιήθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την επιλογή Καζάκου, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, υπήρξε ικανοποίηση μιας και «ήταν τιμητικό το γεγονός πως ο Κώστας Καζάκος, ένας ηθοποιός με σπουδαία και πολύχρονη πορεία στο θέατρο έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας».
Ακόμα σύμφωνα με πληροφορίες, από τους κόλπους της Δημοτικής αρχής τονίζεται πως ο Κώστας Καζάκος δεν έρχεται στην Πάτρα για να κάνει καριέρα και δεν έχει να αποδείξει κάτι.
Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ