Type Here to Get Search Results !

Μόνο 3 φορές μέσα στο καλοκαίρι ο έλεγχος των θαλασσών από την Διεύθυνση Υγείας


                                  Κωνσταντίνα Παλαιολόγου
Άφοβα μπορούν οι Αχαιοί να κολυμπήσουν στις κοντινές θάλασσες από την Πλαζ μέχρι και τον Άγιο Βασίλειο, μετά και τα τελευταία αποτελέσματα των μετρήσεων του εργαστηρίου υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου δεν βρέθηκαν επικίνδυνες ενδείξεις στην Τρίτη κατά σειρά μέτρηση.
Όπως ανέφερε στο «patrastimes.gr», ο καθηγητής Απόστολος Βανταράκης, ο θόρυβος των πρώτων δειγματοληπτικών ελέγχων, έχει συμμορφώσει όσους έριχναν αστικά λύματα, καλώντας του λουόμενους όταν διαπιστώνουν δυσοσμία και ρύπανση, να επικοινωνούν αμέσως με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να προστατεύσουν την υγεία των δικών τους και των υπολοίπων.
Μάλιστα διευκρίνισε ότι είναι λανθασμένη η εντύπωση πως η ύπαρξη φυσαλίδων προέρχεται από τα αντιλιακά, τονίζοντας ότι οφείλει και το Κεντρικό λιμεναρχείο να κάνει ελέγχους στα καράβια, γιατί οι «φυσαλίδες», αποτελούν καραβίσια ρύπανση των θαλασσών.
Ανάλογη η εικόνα και στις θάλασσες της Δυτικής Αχαίας, όπου εκεί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι είναι πιο αραιοί, όμως το εργαστήριο, θα παρέχει δωρεάν μετρήσεις σε όποιους συλλόγους της περιοχής, παραδίδουν δείγματα για έλεγχο.
Τέλος ο κ.Βανταράκης γνωστοποίησε ότι εντός αυτής ή της άλλης εβδομάδας θα ληφθούν νέα δείγματα και κάλεσε την διεύθυνση Υγείας να μην μένει στα γράμμα του νόμου για τρεις ελέγχους μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, αλλά να προχωρήσει στον εβδομαδιαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, με γνώμονα το συμφέρον της δημόσιας υγείας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ