Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Κρούσματα καλαζάρ στον καταυλισμό των ρομά στο Ρηγανόκαμπο!

Ανησυχία έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η είδηση της μόλυνσης δύο παιδιών με λεισμανίαση (Καλαζάρ), με τις δύο περιπτώσεις να έχουν καταγραφεί στον καταυλισμό των Ρομά, στην περιοχή του Ρηγανόκαμπου.
Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύει τοπική εφημερίδα της Πάτρας, οι αρχές, παρά την διάγνωση, κράτησαν το σχετικό έγγραφο που έχει σταλεί προς κάθε εμπλεκόμενη Διεύθυνση Υγείας, κρυφό, προφανώς για να μην υπάρξει ανησυχία και πανικός.
Ωστόσο, τα δύο κρούσματα υπάρχουν, ενώ στο έγγραφο που αποκαλύπτει το όλο θέμα, επισημαίνεται η ανάγκη λήψης μέτρων για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος, αλλά και να πάψει η περιοχή να αποτελεί εστία μόλυνσης για την δημόσια υγεία.
Η είδηση έχει θορυβήσει όλους τους κατοίκους της περιοχής του Ρηγανόκαμπου και των γειτονικών συνοικιών, με δεδομένο ότι οι ρομά περιφέρονται σε αυτές. Η μορφή αυτής της μόλυνσης μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, μέσω παρένθετου φορέα, όπως για παράδειγμα ένα τσίμπημα σκνίπας ή κουνουπιού.
Να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας είχε προχωρήσει σε αυτοψία από τον περασμένο Ιούλιο και σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο είχαν ενημερωθεί εκτός από τιςαρμόδιες αρχές της δημόσιας υγείας, φορείς,  όπως ο Δήμος Πατρέων, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το γειτονικό Αστυνομικό Τμήμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ