Type Here to Get Search Results !

Έκτακτη Γενική Συνέλευση σχολικών Καθαριστριών ενόψει της συνάντησης με τον Γ. Κατρούγκαλο

Πάτρα: Έκτακτη Γενική Συνέλευση σχολικών Καθαριστριών ενόψει της συνάντησης με τον Γ. Κατρούγκαλο  Ο Δήμος ζητά την πρόσληψή τους

Έκτακτη Γενική Συνέλευση εν όψει της συνάντησης που θα έχουν την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι στην Αθήνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πάτρας, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.
Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος στην τοποθέτησή του, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στον δίκαιο αγώνα τους, μεταφέροντας και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για απαίτηση μονιμοποίησης όλων των εργαζόμενων σχολικών καθαριστριών, με την πρόσληψη τους στο Δήμο –ενώ σήμερα απασχολούνται με «σύμβαση έργου-αίθουσας» από τις Σχολικές Επιτροπές- γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Ο κ. Αθανασόπουλος, αναφέρθηκε και στις απαιτήσεις διαφόρων παραγόντων του δημόσιου βίου και εκπροσώπων του κεφαλαίου, για την είσοδο εργολάβων και ιδιωτικών συνεργείων στην καθαριότητα των σχολείων, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο κατηγορηματικά δηλώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία τέτοια  ρύθμιση και θα αντιταχθεί με όλες τις δυνάμεις της, διεκδικώντας με όλους τους εργαζόμενους, την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Ο Αντιδήμαρχος έκανε τέλος γνωστό, ότι θα συμμετάσχει στην συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσουν αύριο (Τρίτη 5 Μαΐου) τα Δ.Σ. Σωματείων του Δήμου στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, ενώ αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, θα μεταβεί μαζί τους την Τετάρτη, στην συνάντηση με τον Υπουργό.
Το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών, το Κλαδικό, το Σωματείο Υπαλλήλων Καθαριότητας και το Σωματείο Οδηγών, παραχωρούν αύριο Τρίτη 5 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας, συνέντευξη Τύπου, με θέμα την συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ