Type Here to Get Search Results !

Τέλη Ιουνίου ξεκινούν τμηματικές δημοπρατήσεις στο Πάτρα - Πύργο

Τέλη Ιουνίου ξεκινούν τμηματικές δημοπρατήσεις στο Πάτρα - ΠύργοςΓια την κατασκευή τού Πύργος-Πάτρα θα γίνουν τμηματικές δημοπρατήσεις  τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε ερώτηση 9 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα.
Οι βουλευτές Λευτέρης  Αυγενάκης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Εμμανουήλ Κόνσολας, Φωτεινή Αραμπατζή, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σάββας Αναστασιάδης, Κωνσταντίνος Σκρέκας και Στέργιος Γιαννάκης καταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση για την πορεία των έργων.
Ειδικότερα ο κ. Αυγενάκης τόνισε: “Δυστυχώς, όμως, οι τελευταίοι τέσσερις μήνες της κυβέρνησης στον τομέα των ΣΔΙΤ, των επενδύσεων και των μεγάλων έργων είναι άγονοι. Είναι σχεδόν μηδενική η παραγωγή έργων και η εξαγγελία νέων έργων, με ακυρώσεις και μεταθέσεις έργων”.
Απαντώντας οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης και Χρήστος  Σπίρτζης καταλόγισαν με τη σειρά τους ευθύνες στην κυβέρνηση Σαμαρά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την καθυστέρηση των έργων
«Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους όταν εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα δημόσια έργα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της Ν.Δ. σχετικά με τα δημόσια έργα.
Ο Θ. Πετράκος έκανε Ειδική αναφορά στην ομιλία του -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- στο θέμα της Ολυμπίας Οδού, όπου σημείωσε: «Εκεί που ξεπερνάτε κάθε όριο είναι η Ολυμπία Οδός. Τολμάτε και αναφέρεστε στην ερώτησή σας γι’ αυτό το έργο, όταν με την αναθεώρηση της παραχώρησης χαρίσατε 250 εκατομμύρια και συγχρόνως δεχτήκατε να περικοπεί το φυσικό αντικείμενο κατά 60%, δηλαδή το Πάτρα - Πύργος και το Καλό Νερό - Τσακώνα. Επίσης, αυξήσατε και την τιμή των διοδίων κατά 33% στα διόδια - "φιλέτο" της Κορίνθου και των Μεγάρων. Και έρχεστε τώρα και λέτε, εσείς που κάνατε όλα αυτά, ότι καθυστερεί το έργο, όταν ο αναπληρωτής υπουργός σάς αποκάλυψε όλη την αλήθεια για το πόσο ναρκοθετημένος ήταν ο διαγωνισμός».Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/66175-tmimatikes-dimopratiseis-patra-pyrgos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ