Type Here to Get Search Results !

"Παρών" ακόμα ο Θ. Αμπαζής στην Πάτρα - Ανεβαίνει η «Όπερα για παιδιά…από παιδιά»

"Παρών" ακόμα ο Θ. Αμπαζής στην Πάτρα - Ανεβαίνει η «Όπερα για παιδιά…από παιδιά»  Το σαββατοκύριακο θα έρθει για την δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ - Εννέα έγιναν τελικά οι αιτήσεις για τη θέση του καλ. διευθυντή
 
Μπορεί το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας αυτό το διάστημα να διάγει μία έντονα μεταβατική περίοδο λόγω του θέματος της ανεύρεσης νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, ωστόσο δεν σταματά τις δράσεις του και τις μετακλήσεις των παραστάσεων και η επόμενη προγραμματισμένη καλλιτεχνική του δράση θα γίνει σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, με τίτλο «Όπερα για παιδιά…από παιδιά».
Μάλιστα στην εκδήλωση αυτή που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη και Παρασκευή, 21 και 22 Μαίου 2015, ώρα 10 π.μ. έχει εμπλοκή και ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής, ο οποίος πλέον ανέλαβε αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο κ. Αμπαζής θα βρίσκεται και πάλι στην Πάτρα αυτό το σαββατοκύριακο για τις ανάγκες της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ όπου και διδάσκει (η σχολή με άδεια από το ΥΠΠΟ ξεκίνησε να λειτουργεί επί ημερών του στο πηδάλιο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του εθάτρου της Πάτρας).
Αναφορικά με τις αιτήσεις για την κενή θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που έχει προκηρυχθεί, τελικά έφτασαν σε αριθμό τις 9 και αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες η επίσημη δημοσιοποίηση από το θέατρο και τον πρόεδρο του ΔΣ Ανδρέα Τερζή των ονομάτων αυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και έστειλαν το βιογραφικό τους.
Σχετικά με την «Όπερα για παιδιά…από παιδιά», οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: 2ο, 3ο, 15ο, 21ο, 24ο, 26ο, 44ο, 55ο, Πρότυπο Πειραματικό Π. Π., που συμμετέχουν στο σχετικό πολιτιστικό δίκτυο θα παρουσιάσουν δικές τους διασκευές, πάνω σε σκηνές που αγάπησαν από τη «Βασίλισσα του χιονιού», του Άντερσεν, την παραμυθένια και ιδιαίτερα προσεγμένη μουσικοθεατρική παραγωγή της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που ανέβηκε με ξεχωριστή επιτυχία την περασμένη σαιζόν σε σκηνοθεσία και μουσική Θοδωρή Αμπαζή.
Η τελική αυτή παρουσίαση, αποτέλεσμα μιας συστηματικής εκπαιδευτικής προσπάθειας, έχει ως στόχο την προσέγγιση της όπερας από τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την όπερα μέσω των πολιτιστικών προγραμμάτων, παρακολούθησαν τις πρόβες και την υπέροχη παράσταση της «Βασίλισσας του Χιονιού», βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Αμπαζή γραμμένη αποκλειστικά για την παράσταση και γνώρισαν από κοντά τους λυρικούς τραγουδιστές του εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, οι οποίοι τους επισκέφθηκαν στις τάξεις τους.
Το συντονισμό κα την εκπαιδευτική επιμέλεια του δικτύου είχε η Δρ. Ανδρεάννα Κουφού, Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ενώ την καλλιτεχνική καθοδήγηση ο Θοδωρής Αμπαζής.
Στην αφίσα της εκδήλωσης φιγουράρουν σχέδια μαθητών του δημοτικού του Πρότυπου Πειραματικού σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ