Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Κάτω από τα όρια της φτώχειας οι σχολικές καθαρίστριες


                                    Κωνσταντίνα Παλαιολόγου
Χωρίς την δυνατότητα να ταίσουν τα παιδιά τους είναι μεγάλος αριθμός σχολικών καθαριστριών της Αχαίας, αφού τα ποσοστά είναι συντριπτικά.
Από τις 230 σχολικές καθαρίστριες που διαθέτουν τα σχολεία της Αχαίας, το 40% από αυτές ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας και το οικογενειακό τραπέζι δεν μπορούν να το διαθέσουν στα παιδιά τους με τις περισσότερες είτε να ανήκουν σε μονογονεική, είτε σε πολύτεκνη οικογένεια.
Προσέρχονται στον σύλλογο και στους δήμους και ζητούν μέριμνα έστω για την σίτισή τους και προσπαθούμε μεταξύ μας να διευκολύνουμε την κατάσταση έως ότου τις εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα, σχολίασε στο «patrastimes.gr», η πρόεδρος του συλλόγου Χριστίνα Διδάχου, τονίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες , η εικόνα καθημερινά επιδεινώνεται.
Το ζήτημα θα το θέσουν εκ νέου σήμερα στον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο με τον οποίο έχουν νέα συνάντηση στο υπουργείο αν και στην προηγούμενη υπήρξε κατηγορηματική άρνηση ως προς το αίτημα της μονιμοποίησης τους.
Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο υπουργείο Παιδείας, όπου θα ενημερώσουν σχετικά και τον υπουργό Αριστείδη Μπαλτά, προειδοποιώντας ωστόσο για άμεσες δυναμικές κινητοποιήσεις αν και σήμερα δεν υπάρξει γραπτή ικανοποίηση.
«Είμαστε με συμβάσεις έργου για περίπου 10 χρόνια, με μισθούς από 50-350 ευρώ, συναδέλφισσες πεινάνε και τα παιδιά τους αρρωσταίνουν από την έλλειψη φαγητού και μας ζητούν αν κάνουμε υπομονή σε βάθος χρόνου, αλλά δεν έχουμε άλλες αντοχές για υποσχέσεις», κατέληξε η κ.Διδάχου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ