Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Έβαλαν λιγότερο σίδηρο και μπετό στη μίνι περιμετρική


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Αυτά μόνο στην Ελλάδα και δη στην αποκαλούμενη μητρόπολη του Δυτικού άξονα της χώρας που ακούει στο όνομα Πάτρα μπορούν να συμβούν και συμβαίνουν.
Το έργο της μίνι περιμετρικής το οποίο δικαίως διεκδικεί τον τίτλο του σύγχρονου γεφυριού της  Π-(άρτας) κινδυνεύει να βγει ακόμα και επικίνδυνο σε ορισμένα σημεία του πριν καν ολοκληρωθεί.
Αιτία το γεγονός, πως σε τμήματα της εργολαβίας εντοπίστηκε  ότι έχουν μπει λιγότερες ποσότητες σιδήρου αλλά  ακόμα και λιγότερο μπετό από αυτό που απαιτεί η μελέτη προκειμένου να εξασφαλίζεται η αρτιότητά του.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ενώ σε  επίπεδο αιρετών υπό διερεύνηση είναι κατά πόσο αυτό το διαπιστωμένα πλέον γεμάτο κακοτεχνίες έργο στα τμήματα όπου εντοπίστηκε πως υπάρχει πρόβλημα, έχει παραδοθεί και αν ναι, ποιοι είναι αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι κατασκευαστικές ατέλειες  και η προσπάθεια εξοικονόμησης όσο περισσότερων χρημάτων από άτομα που καταπιάστηκαν με την εργολαβία ενοχοποιούνται και για τις κατολισθήσεις αλλά και σειρά άλλων προβλημάτων που έχουν προκύψει, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρησή του.
Κίνδυνος να μείνει στη μέση
Το χειρότερο όλων ωστόσο είναι , πως με μαθηματική ακρίβεια το έργο της μίνι περιμετρικής , μέσω του οποίου η πόλη θα έπαιρνε μια μεγάλη ανάσα ως προς το κυκλοφοριακό, δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, καθώς θα πρέπει να παραδοθεί στα τέλη του 2015 αλλά αυτό πλέον λόγω των κακοτεχνιών και των λοιπών προβλημάτων δεν πρόκειται να γίνει, με αποτέλεσμα να απενταχθεί από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Αυτή η εξέλιξη σημαίνει πως για να συνεχιστεί θα πρέπει να καταβληθούν τα ποσά που απαιτούνται από τους εθνικούς πόρους κάτι το οποίο εν  μέσω κρίσης και μνημονίων παραπέμπεις σε ανέκδοτο.
Έτσι η τρίτη πόλη της χώρας κινδυνεύει να μείνει με ένα μεγάλο έργο ημιτελές το κουφάρι του οποίου θα βλέπουν ι επόμενες γενιές και θα μαθαίνουν τι σημαίνει δημοκρατία του εργολαβιστάν και ελληνική δημοκρατία.
Στον αέρα λόγω αρχαιολόγων!!!
Στα όσα απίστευτα αλλά αληθινά συνοδεύουν το έργο αμαρτία της μίνι περιμετρικής και τα οποία επίσης καταχωρούνται στις αιτίες που αυτό θα μείνει στη μέση και το γεγονός πως η αρχαιολογική υπηρεσία δεν έχει προσωπικό, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποτύπωσης – καταγραφής των αρχαίων που αναδεικνύονται κατά την εκτέλεση εργασιών εκχωμάτωσης από τα σημεία που διέρχεται η μίνι περιμετρική. Το γεγονός πως εάν δεν αποτυπωθούν και αξιολογηθούν οι αρχαιότητες που έρχονται στην επιφάνεια, δεν επιτρέπεται η συνέχιση του έργου, συνεπάγεται, την πολύμηνη διακοπή εκτέλεσης των εργασιών με  αποτέλεσμα  αυτό να πηγαίνει πίσω.
Η απάντηση στο ερώτημα τι γίνεται από τη στιγμή που η αρχαιολογική υπηρεσία καθυστερεί είναι πως εάν φτάσουμε στο Δεκέμβριο του 2015 τότε το έργο ανταλλάσσεται, χάνεται η χρηματοδότηση και μένει ελέω αρχαιοτήτων στη μέση μέχρι να βρεθούν κονδύλια από τους εθνικούς πόρους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ