Type Here to Get Search Results !

Νίκος Οικονομόπουλος: Η Παναχαϊκή πρέπει να μείνει στην Πάτρα

Νίκος Οικονομόπουλος: Η Παναχαϊκή πρέπει να μείνει στην Πάτρα Tοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου
 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Οικονομόπουλος επισημαίνει: "Η απόφαση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναχαϊκής να μεταφέρει την έδρα της ομάδας για τα δυο παιχνίδια των Play off στην Κόρινθο δεν μας ξενίζει. Η συμπεριφορά όμως μερικών θεσμικών παραγόντων και κυρίως η στάση τους απέναντι στην Παναχαϊκή το τελευταίο διάστημα ,μας βάζει σε πολλές σκέψεις και μας δημιουργεί φόβους ότι η Παναχαϊκή μπορεί να αναγκαστεί βάσει και των κανονισμών που διέπουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποχωρίσει από την Πάτρα.
Φέτος όλοι οι Πατρινοί πιστεύαμε ότι η Παναχαϊκή διαθέτοντας ένα δυνατό σύνολο και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο θα μπορούσε να ελπίζει στο όνειρο της ανόδου στη SUPER LEAGUE.
Οι άστοχες και εν πολλοίς άκαιρες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη μη εξέλιξη αυτού του ονείρου αφού αποφάσισαν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου την ‘’εκδίωξη’’ ουσιαστικά της ομάδας από το Πανπελοποννησιακό στάδιο.
Υπενθυμίζω ότι είχα επισημάνει στον Κο Δήμαρχο όταν το θέμα είχε συζητηθεί στο Δ.Σ  ότι ,ούτε ο χειρότερος ανταγωνιστής της Παναχαϊκής δε θα σκεπτόταν να της φερθεί έτσι.
Του είχα ζητήσει επίσης να αφήσει την ομάδα ήσυχη να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και στο νεκρό χρόνο του καλοκαιριού να συζητηθεί  αρμοδίως το θέμα προς όφελος της ομάδας και της Πάτρας
Η Παναχαϊκή για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία της αναγκάζεται να φύγει έξω από τα όρια του νομού Αχαΐας. Η κερκόπορτα της οριστικής φυγής είναι η αγωνία όλων μας. Ένα ακόμα δεδομένο της ταυτότητας ων Πατρινών κινδυνεύει να χαθεί. Η Παναχαϊκή σαν ιδέα για όλους μας μπλέχτηκε στα δίχτυα και της ‘‘πολιτικής’’ και αυτό κάνει την υπόθεση ακόμα σοβαρότερη. Άμοιρος ευθυνών δεν είναι ούτε ο μεγαλομέτοχος της, όμως εμείς που την βρήκαμε και μεγαλώσαμε μαζί της οφείλουμε να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί .
Οι διάφοροι ευχολόγοι και οι δήθεν ξερόλες  να σταματήσουν να  ‘’πυροβολούν‘’ την Παναχαϊκή με στόχο τον μεγαλομέτοχο ,δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην πόλη. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο παγκοσμίως διέπεται από κανόνες που κάθε ομάδα οφείλει να σέβεται για να μπορεί να συμμετέχει.Ο Δήμαρχος πρέπει να παίρνει πρωτοβουλίες και ο δικός μας Δήμαρχος οφείλει να απαγκιστρωθεί από τις εμμονές του ιδιωτικού - επαγγελματικού τομέα. Ο κρατισμός ως μοντέλο διαχείρισης έχει αποτύχει.Κύριε Πελετίδη ,επαγγελματική  ομάδα χωρίς γήπεδο άρτια εξοπλισμένο δεν μπορεί να υφίσταται. Οι πολιτικές σκοπιμότητες Κε Δήμαρχε και οι πολιτικές εμπλοκές δεν πρέπει να μας αφορούν σε ότι έχει να κάνει με τον αθλητισμό.Το σύνθημα: άθληση για όλους ήταν  το σύνθημα της παράταξης μου .Δεν μπορείτε να το κάνετε : “ άθληση για τους δικούς μας “. Δεν θα σας το επιτρέψω ποτέ εγώ και οι συμπολίτες μου.
Μην δείχνετε τόσο εμφανώς ότι δεν σας ενδιαφέρει η ζωή ,ο ρυθμός και κυρίως ανάπτυξη της πόλης. Η κοινωνική πολιτική απαιτεί χρήματα και αυτό επιδιώκεται μέσα από την ανάπτυξη. Η Παναχαϊκή με κατάλληλες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου και όχι μόνο, θα μπορούσε να υπολογίζεται σαν οικονομικός αιμοδότης της πόλης.
Η Παναχαϊκή του Δαρβουρλή ,του Λεγάτου και του Ρήγα δεν πρέπει να φύγει από την Πάτρα. Τα κόκκαλα τους θα τρίζουν ….. Αλλά και  οι παλαίμαχοι (Μιχαλόπουλος, Στραβοπόδης , Κίζας , Καραμανλής, Ανδρούτσος, Ζανδραβέλης  κ.α.) σήμερα παρακολουθώντας τις εξελίξεις από μακριά, αγωνιούν και λυπούνται για αυτήν την επικίνδυνη εξέλιξη για την ομάδα.
Χρόνος υπάρχει ,αποδείξτε  ότι σας ενδιαφέρει η πόλη και όχι το κόμμα, αποδείξτε ότι παρότι μη Πατρινός αγαπάτε την Πάτρα. Αλλιώς θα παραμείνετε μέχρι το τέλος της θητείας σας ως ένας ακόμα Δήμαρχος που δεν αγάπησε αυτή την πόλη. Το Αχαϊκό ποδόσφαιρο και οι Πατρινοί απαιτούν , η Δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες. (Θυμίζω στους συμπολίτες μου ότι σε δύσκολους καιρούς σε άλλες πόλεις θεσμικοί παράγοντες με τις πρωτοβουλίες τους εκτόξευσαν στα ύψη τις οικονομίες των πόλεων τους.)
Μια ευρεία σύσκεψη του Δ.Σ με την ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Πάτρας, τον Σύλλογο Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών , τους εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων, την Διοίκηση Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής ,το Επιμελητήριο Αχαΐας ,τον ΣΕΒ Αχαΐας  με θέμα την Παναχαϊκή.
Επαναφέρω τελειώνοντας, την πρόταση της παράταξης μου ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ ,για την δημιουργία μιας Εταιρείας Λαϊκής Βάσης  με τη συμμετοχή και του Δήμου που θα διεκδικήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναχαϊκής ως λύση χωρίς να αποτελεί και “μονόδρομο”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ