Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Αυτές είναι οι 9 γυναίκες, στο τιμόνι του αστικού ΚΤΕΛ της πόλης

ίναι γυναίκες αλλά κάνουν μια δουλειά που μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε άντρες. Ο λόγος για τις εννέα γυναίκες οδηγούς του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας οι οποίες καθημερινά αποδεικνύουν πως δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους άντρες συναδέλφους τους.
Το thebest.gr μίλησε με δύο από τις γυναίκες οδηγούς του αστικού ΚΤΕΛ. Η Αθανασία Μαμάση και η Χριστίνα Στάμου μας αφιέρωσαν λίγα λεπτά απο τον χρόνο τους και το σφιχτό πρόγραμμα της λεωφοριακής γραμμής στην οποία δουλεύουν.
Τις εντοπίσαμε στην αφετηρία. Η Αθανασία στην γραμμή για Τσουκαλέικα και η Χριστίνα στην γραμμή της Ηρώων Πολυτεχνείου και στην αφετηρία του πάρκινγκ της περιοχής του Πελεκάνου.
Συνολικά στα αστικά λεωφορεία της Πάτρας απασχολούνται σήμερα εννέα γυναίκες. Η Μαρία (8 χρόνια), η Μαρία (6,5 χρόνια), η Αθανασία (13 χρόνια), η Χριστίνα (7 μήνες), η Ρωξάνη (5,5 χρόνια), η Βάσω (8 χρόνια), η Βασιλική (9 χρόνια), η Παναγιώτα 4 χρόνια) και η παλαιότερη, η Μαρίνα (14 χρόνια).
Οι γυναίκες όπως μας λέει ο σύμβουλος του αστικού ΚΤΕΛ Νίκος Αποστολόπουλος, είναι πιο προσεκτικές κατά την οδήγηση -χωρίς αυτό να αφαιρεί από την αντίστοιχη συμπεριφορά των ανδρών- είναι αυστηρές στην τήρηση του ωραρίου αλλά ακόμη και του ελέγχου των εισιτηρίων.
Οι γυναίκες οδηγοί του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας διαθέτουν ένα επιπρόσθετο όπλο σε σχέση με τους άντρες οδηγούς κάθε οχήματος. Έχουν το χαμόγελο στην ημερήσια διάταξή τους, χαρακτηριστικό κάθε γυναίκας που ξέρει να αφοπλίζει χωρίς μεγάλη προσπάθεια και να λύνει τις όποιες παρεξηγήσεις εν τη γενέσει τους.
Τα περιστατικά μικροπαρεξηγήσεων στο τιμόνι δεν είναι λίγα.
Αρκετοί οδηγοί έχουν απευθυνθεί με υποτιμητικά σχόλια κατά γυναικών οδηγών του ΚΤΕΛ ωστόσο εκείνες τα αντιμετωπίζουν με χιούμορ, γνωρίζοντας πολύ καλά πως η ένταση στο τιμόνι κάνει κάποιους να πουν πράγματα για τα οποία σε λίγα δευτερόλεπτα θα το έχουν μετανιώσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ