Type Here to Get Search Results !

Η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 30 και 31 Μαΐου στην Πάτρα

Η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 30 και 31 Μαΐου στην Πάτρα Ξεχωρίζουν η παράσταση με την Μαρία Αλιφέρη στο Επίκεντρο+ και «Το Τρίο Ράιχ» στο Act
 
Σχετικά πλούσιο σε εκδηλώσεις είναι το σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαίου 2015 και την Δευτέρα 1η Ιουνίου (που είναι η γιορτή του Αγίου Πνεύματος) στην Πάτρα και το thebest.gr όπως κάθε εβδομάδα, έκανε μία επιλογή από τις παραστάσεις και event που έχουν προγραμματιστεί και αξίζει να παρακολουθήσετε.
Ξεκινώντας από το θέατρο, στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου στο πάνω μέρος, θα έχει την ευκαιρία το Πατρινό κοινό να παρακολουθήσει για δεύτερη βραδιά το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, στις 21.30 το βράδυ, την παράσταση «Το Τρίο Ράιχ», που χαρακτηρίζεται ως μια απελπιστικά επίκαιρη μεσοπολεμική σάτιρα.
Η θεατρική ομάδα «Από δω και Πέρα» φιλοξενεί και συμπράττει καλλιτεχνικά με τον διεθνούς φήμης μουσικό Νίκο Τουλιάτο σε μια ρυθμική σάτιρα με κείμενα και μελωδίες του μεσοπολέμου.
Σκηνοθεσία:Τάσος Δαρδαγάνης.
Παίζουν επί σκηνής ο Τάσος Δαρδαγάνης, το γνωστό μοντέλο Μάρα Δαρμουσλή και ο Νίκος Τουλιάτος.
Στο Επίκεντρο+ στην οδό Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου το Σάββατο 30 & την Κυριακή 31 Μαίου 2015 στις 21:15 θα παιχθεί η ενδιαφέρουσα παράσταση από την Αθήνα «Βρώμικα Κόλπα» του Ντέιβιντ Φόλει, που είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού με πρωταγωνίστρια την δημοφιλή ηθοποιό Μαρία Αλιφέρη. Στην παράσταση που παίχθηκε στην Αθήνα στο Studio Κυψέλης για πάνω από 2 χρόνια, παίζουν και οι Χρήστος Λιακόπουλος και Απόστολος Κρίτσας ενώ συνοδεύει ζωντανά στο πιάνο και τραγουδά ο Γιάννος Τριανταφύλλου.
Το Σάββατο 30 Μαίου στον πολυχώρο «Τεχνουργείον» στη Ναύπακτο θα παρουσιαστεί στις 21.30 η θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» σε διασκευή – σκηνοθεσία και ερμηνεία των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή. Η παράσταση τις προηγούμενες μέρες παίχθηκε στο act της Πάτρας.
Στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών στο πλαίσιο του «Μουσικού Μαίου 2015» θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συναυλία της φετινής διοργάνωσης που θα είναι «Μουσική για βιολί και πιάνο» με την Πατρινή Τάνια Σικελιανού, στο βιολί και την Αγγέλικα Παπανικολάου, στο πιάνο.
Αυτό το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, στις 21.00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Στο «Θεατράκι» της Μαρίνας στην Ηρώων Πολυτεχνείου έχει προγραμαμτιστεί για το Σάββατο 30/5/2015 μετά τις 20.15 το βράδυ εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο».
Θα λάβουν εννέα χορευτικά συγκροτήματα, περισσότεροι από 200 χορευτές και μουσικοί και δεκάδες συντελεστές και εθελοντές που θα ξεναγήσουν το κοινό στη μουσικοχορευτική παράδοση κάθε γωνιάς του Ελληνισμού.
Από εκθέσεις ολοκληρώνεται αυτό το Σάββατο 30 Μαίου 2015 η ομαδική έκθεση κεραμικής με έργα 9 δημιουργών στον Παλίσσανδρο στο κάτω μέρος της Ερμού αλλά και η έκθεση «Καθ’ Οδόν» των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας Ηδύφως στην Αγορά Αργύρη.
Ο ιερός ναός του Αγ. Ανδρέου Εγλυκάδος την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2015 (του Αγίου Πνεύματος) θα πραγματοποιήσει εκδήλωση προς τιμή της Αγίας Υπομονής, μητέρας του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου και της ιστορικής μνήμης της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης (29 Μαίου 1453).
Η εκδήλωση που θα αρχίσει στις 20.30, θα λάβει χώρα στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος με κεντρικό ομιλητή τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.
Θα ακουστούν και τραγούδια της Αλώσεως.
Στα εικαστικά να προσθέσουμε και την έκθεση που φιλοξενείται από τις 28 Μαίου 2015 και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου στην Γκαλερί Cube, στην οδό Μιαούλη κάτω από την Μαιζώνος. Πρόκειται για την ατομική έκθεση του Γιώργου Τσεριώνη με τίτλο “The emphatic and the ecstatic”.
O Γιώργος Τσεριώνης, όπως ο ίδιος λέει, μέσα από τη δουλειά του “The emphatic and the ecstatic” απεικονίζει τη νοητή κατάσταση των ανθρώπων που συνυπάρχουν, αλλά η επικοινωνία τους είναι περιορισμένη και έμμεση, γιατί συχνά χωρίζονται λόγω των σύνθετων πολιτικών και θρησκευτικών συστημάτων.
Τέλος στο Πολύεδρο της Πάτρας, στην οδό Κανακάρη 147, το κοινό έχει την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει το λεύκωμα «Αγία Μαύρα» με είκοσι πέντε έργα (λιθογραφίες) του εικαστικού δημιουργού και καθηγητή Γιάννη Ψυχοπαίδη που παρουσιάζονται στο Πολύεδρο από το περασμένο Σάββατο 23/5, μετά την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου – μαρτυρία του Θανάση Καλαφάτη «Από το Λυκόφως στο Λυκαυγές».
*Βέβαια να μην ξεχάσουμε πως στις 3 Ιουνίου 2015 στις 21.30 στον καινούριο συναυλιακό χώρο του Φάρου κάτω από το ναό του Αγ. Ανδρέα, θα πραγματοποιηθεί η live μουσική εμφάνιση δύο πολύ αγαπητών ερμηνευτών, του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Χρήστου Θηβαίου.
Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ
Από την έκθεση του Γιώργου Τσεριώνη στην γκαλερί Cube.
Η έκθεση της Λέσχης Ηδύφως "Καθ' Οδόν".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ