Type Here to Get Search Results !

Ανανέωση συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο



Από συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Πάτρας (Φωτο αρχείου)
Αποδεχόμενο την πρόταση της δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο Πατραίων αποφάσισε την ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών των σχολείων της πόλης, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε να διεκδικήσει από το αρμόδιο υπουργείο, τη μισθολογική κάλυψη και τη μονιμοποίηση τους, καθώς και την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Ο «εργασιακός μεσαίωνας» στο απόγειό του
Παρουσιάζοντας τη σχετική εισήγησή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος, σημείωσε πως στο Δήμο απασχολούνται 263 σχολικές καθαρίστριες (169 συμβασιούχες έργου - αίθουσας και 94 ΙΔΑΧ), που καθαρίζουν 264 σχολεία που περιλαμβάνουν πάνω από 2.000 αίθουσες διδασκαλίας, εκατοντάδες κοινόχρηστους καθώς και προαύλιους χώρους.
Υπογράμμισε πως «μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής με την απαγόρευση των προσλήψεων και την μη αντικατάσταση των συνταξιοδοτούμενων εμφανίστηκε το άθλιο φαινόμενο των νέων εργασιακών σχέσεων με σύμβαση έργου ανά αίθουσα που αφορά στο Δήμο μας στον αριθμό των 169 εργαζομένων. Σ' αυτό το είδος της εργασιακής σχέσης επικρατεί η ανασφάλεια για το αύριο, ο εργασιακός μεσαίωνας στο απόγειο του αφού αμείβονται με 300 - 400 ευρώ το μήνα, χωρίς δικαιώματα επιδομάτων, αναρρωτικών αδειών, πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κα. Την ίδια στιγμή διεξάγονται συζητήσεις για την είσοδο εργολάβων ιδιωτικών συνεργείων στην καθαριότητα των σχολείων».
Διεκδικεί μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών
Για το λόγο αυτό εισηγήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο κατηγορηματικά να δηλώσει «πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία τέτοια ρύθμιση - πολιτική και θα αντιταχθεί με όλες τις δυνάμεις της. Διεκδικεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους, την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά - εργασιακά δικαιώματα, με γενναία αύξηση της οικονομικής επιχορήγησης στο Δήμο ώστε να έχει την δυνατότητα ικανοποιεί τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας».
Παράλληλα να απαιτήσει τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων σχολικών καθαριστριών - των με την πρόσληψη τους στο Δήμο που απασχολούνται σήμερα με «σύμβαση έργου - αίθουσας» από τις Σχολικές Επιτροπές γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ