Type Here to Get Search Results !

Μεγάλη η συμμετοχή της νεολαίας στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα




   00:00             00:00      

Δείτε βίντεο από το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα
Εκατοντάδες ήταν οι μαθητές που πέρασαν τις πύλες και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλτης ΚΝΕ στην Πάτρα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μιχάλης Μανουδάκης, μέλος της ΚΝΕ, που μεταξύ άλλων είπε: «Δεν είναι αντικειμενικό σήμερα τα σχολεία και τα σπίτια μας να είναι κρύα, δεν είναι αντικειμενικό να μην έχουμε φάρμακα όταν η τεχνολογία και η επιστήμη είναι τόσο ανεπτυγμένες, ούτε είναι “λογικό” την ώρα που μειώνουν την χρηματοδότηση για την Παιδεία και αντιμετωπίζουμε τόσες ελλείψεις σε καθηγητές εργαστήρια, υποδομές, να δίνουν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε βιομήχανους, τραπεζίτες και εφοπλιστές.
Αυτό είναι το σημερινό σύστημα, που ενισχύει τους λίγους, και βασανίζει τους πολλούς. Αυτούς υπηρετεί η ΕΕ σήμερα. Γιατί στην ΕΕ ελεύθεροι είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές. Γι’ αυτό και μας δίνουν κουτσουρεμένες γνώσεις, τόσες όσες χρειάζεται για να είμαστε χρήσιμοι για τα συμφέροντά τους και μας κρατάνε μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση που μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να κατανοούμε την πραγματικότητα. Οι μαθητές σήμερα πρέπει να σκεφτούν έξω από τα όρια αυτού του συστήματος. Να παλέψουν για ένα σχολείο που θα μας βοηθάει να αναπτύσσουμε ολόπλευρα την προσωπικότητα μας και ταυτόχρονα να αξιοποιούμε τις κλίσεις μας, τα ενδιαφέροντά μας προκειμένου να συμβάλουμε από τη μεριά μας στην πρόοδο της κοινωνίας. Οι μαθητές πρέπει να οργανωθούν, να ζωντανέψουν τα μαθητικά συμβούλια και να παλέψουν για το σχολείο και τη ζωή που τους αξιζει. Να διεκδικήσουν ένα σχολείο ενιαίο 12χρονο, υποχρεωτικό για όλους, που κανείς δεν θα πληρώνει τίποτα, που όλου θα είμαστε ίσοι ανεξάρτητα από που κρατάει η σκούφια μας.»
Πλούσιο το πρόγραμμα του φεστιβάλ
Ξεχωριστή ήταν φέτος η συμμετοχή μαθητών στο πρόγραμμα του μαθητικού φεστιβάλ. Και τις 2 μέρες υπήρχαν θεατρικά (από το 7ο ΕΠΑΛ και το Λαϊκό Φροντιστήριο), όπου οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτά προσπάθησαν να ανοίξουν ζητήματα γύρω από το σχολείο, το τι μαθαίνουν σε αυτό, την ανάγκη τους για μόρφωση και να ανοίξουν οξυμένα προβλήματα που έχουν (π.χ., ναρκωτικά), αλλά και με ζωντανό τρόπο προσπάθησαν να σατιρίσουν την καθημερινότητα, τις πολιτικές εξελίξεις και πώς αυτές επηρεάζουν τη ζωή τους.
Επιπλέον, υπήρχε επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής από μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ, επίδειξη ρομποτικής από το 3ο ΓΕΛ και έκθεση φωτογραφίας από μαθητές του 2ου ΓΕΛ. Σύλλογοι ήρθαν και παρουσίασαν το έργο τους. (παραδοσιακοί χοροί από τον Παμμικρασιατικό σύλλογο, λαϊκή χορογραφία από το εφηβικό τμήμα του Χορευτικού του Δήμου Πατρέων, επίδειξη πάλης από τον αθλητικό σύλλογο «Πολυνίκης»).
Το πρόγραμμα την πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με συναυλία από τους «Stelios Magalios presents the Sober» και την δεύτερη μέρα με συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα: Revenge (Μουσικό σχολείο), Τα Μακάμ της Πόλης (Μουσικό σχολείο), και τους Black Wine (3ο ΓΕΛ).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση την πρώτη μέρα με θέμα «Οι μαθητές σκέφτονται και συζητούν έξω από τα όρια του συστήματος», όπου οι μαθητές αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους από τις κινητοποιήσεις στην αρχή της χρονιάς, τη γνώμη τους για το σχολείο, πως πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους από εδώ και στο εξής για να αλλάξει το σχολείο και η ζωή των μαθητών.
Και τις 2 μέρες στο χώρο υπήρχαν εκθέσεις που αφορούσαν τη ζωή του μαθητή μέσα στο σχολείο (βίντεο για την Οχτωβριανή επανάσταση, project για τον ρατσισμό), καθώς και διάφορες δραστηριότητες όπως ζωγραφική. Graffiti, ποδόσφαιρο, ping pong. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ