Type Here to Get Search Results !

Επεισοδιακή Ανάσταση στην Πάτρα: Το αρνί, οι φιλόζωοι και οι μηνύσεις!

Επεισοδιακή Ανάσταση στην Πάτρα: Το αρνί, οι φιλόζωοι και οι μηνύσεις!“Πόλεμος” φιλόζωων και ιερέων κατά τη διάρκεια τηςΑνάστασης στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στηνΠάτρα.

Η εκκλησία τηρεί κάποια έθιμα την ημέρα της Ανάστασης, όπως το πέταγμα κόκκινων αυγών στους πιστούς, και η προσφορά ενός ζωντανού αρνιού σε οικογένεια της ενορίας, μετά από κλήρωση.

Το αρνί, που ήταν δεμένο πάνω στον εξώστη που είχε στηθεί στον περίβολο της εκκλησίας για την λειτουργία βέλαζε αντιλαμβανόμενο... την τύχη του! Αν και το έθιμο τηρείται εδώ και δεκαετίες, χθες έγινε παρέμβαση από τους φιλόζωους.
Σύμφωνα με το νόμο η έκθεση ζώου ισοδυναμεί με κακοποίηση. Στο σημείο έφθασε και η αστυνομία αφού οι φιλόζωοι της Πάτρας τονίζουν πως πρόκειται να υποβάλλουν μηνύσεις για ένα έθιμο το οποίο όπως τόνιζαν είναι απαράδεκτο.
Μάλιστα πρότειναν στους ιερείς να πληρώσουν εκείνοι το ποσό που ζητούσε ο βοσκός, και η οικογένεια στην οποία είχε κληρωθεί το ζώο να αγοράσει κρέας από το κρεοπωλείο.Ωστόσο ο πρεσβύτερος Νικόδημος και οι άλλοι ιερείς του ναού, αρνήθηκαν.
Το επεισόδιο έληξε μετά από αρκετή ώρα.Η προσφορά αρνιού γίνεται δημόσια και όπως κατήγγειλαν οι φιλόζωοι δεν είναι δυνατόν να δίνεται ένα τέτοιο παράδειγμα εν μέσω "σόου" σε μικρά παιδιά που παρίστανται στην λειτουργία της Αναστάσεως.

Πηγή: patrastimes.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ