Type Here to Get Search Results !

Σε έξαρση το φαινόμενο του bullying σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο της σχολικής βίας στην Πάτρα και καθημερινά τα «θύματα» που γνωστοποιούν σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείςολοένα και περισσότερες περιπτώσεις bullying αυξάνονται.
Παρά το γεγονός ότι η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από την υπόθεση του20χρονου Κρητικού Βαγγέλη Γιακουμάκη η σχολική βία και στις εκπαιδευτικές κοινότητες της Πάτρας αποτελεί δεδομένο που πρέπει να αγγίξει όλους μας.
Το φαινόμενο του bullying έχει μεταβληθεί σε κοινωνική μάστιγα, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι οφείλεται αφενός σε μία διαχρονική πτυχή του όλου ζητήματος που έχει να κάνει με το έλλειμμα παιδείας που χαρακτηρίζει την εκπαίδευση της χώρας σε όλες τις βαθμίδες τους και αφετέρου σε μία επίκαιρη διάσταση του θέματος που αφορά την οικονομική κρίση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στις οικογένειες τους, ψάχνοντας να βρουν εξιλαστήρια θύματα, σε ένα περιβάλλον που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ανέχεται τέτοιες καταστάσεις.
Το όλο θέμα του σχολικού εκφοβισμού τείνει να εξελιχθεί σε καθημερινό φόβο για δεκάδες γονείς της Πάτρας που αναγκάζονται και πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ειδικούς παιδοψυχολόγους για να συζητήσουν μαζί τους πώς να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ζήτημα, ενώ στα γραφεία των ψυχολόγων αυξάνονται καθημερινά οι επισκέψεις για περιπτώσεις bullying.
Υπάρχουν μάλιστα και γονείς που έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν στο παιδί τους σχολείο, γνωρίζοντας ότι έχει πέσει επαναλαμβανόμενα θύμα bullying και ότι η διεύθυνση των σχολείων στην ουσία δεν μπορεί να προστατέψει τα παιδιά τους.
Οι περισσότεροι, άλλωστε, ενημερώνουν έγκαιρα την διεύθυνση των σχολείων τους όταν αντιληφθούν ότι γίνεται κάτι τέτοιο στο παιδί τους, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που τα ίδια στα σχολεία προσπαθούν να μην δίνουν διάσταση σε τέτοια περιστατικά, συγκαλύπτοντας τα όμως στην ουσία, επιλέγοντας ακόμα και το… νόμο της σιωπής.
Ωστόσο, τόσο η Περιφερειακή Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και της Δευτεροβάθμιας έχουν ενημερωθεί για τουλάχιστον 20 συνολικά περιπτώσεις κρουσμάτων bullying σε σχολεία της Πάτρας και της Αχαΐας, ενώ η γενική εκτίμηση είναι ότι ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγαλύτερος. Υποψίες για bullying, ειδικότερα στο παρελθόν υπήρχαν και στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πιο συγκεκριμένα στον χώρο της φοιτητικής εστίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ