Type Here to Get Search Results !

Αχαία: Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των δασκάλων


Στις επόμενες ημέρες θα γνωρίζει τις κινήσεις της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασκάλων και νηπιαγωγών, μετά την συνάντηση της με τον υπουργό Παιδείας, που δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε, λαμβάνοντας όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της ασαφείς απαντήσεις στα κυριότερα αιτήματά της.
Η Ομοσπονδία ουσιαστικά καλεί σε εγρήγορση τα μέλη της και στην Αχαία, τονίζοντας ότι αν δεν λάβει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις το επόμενο βήμα θα είναι οι κινητοποιήσεις.
Μεταξύ άλλων η ΔΟΕ θεωρεί ότι έλαβε ασαφείς απαντήσεις ως προς το θέμα των μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Επίσης αναφέρει πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο θέμα των προσλήψεων, ούτε για τον αριθμό, ούτε για τον τρόπο και τον χρόνο πραγματοποίησης των διορισμών.
Η Ομοσπονδία των δασκάλων αναφέρει τέλος ότι στο θέμα της αποκατάστασης των περικοπών που επέβαλαν οι μνημονιακοί νόμοι στις αποδοχές των εκπαιδευτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων), η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε κίνηση που θα έχει οικονομικό κόστος εξ αιτίας των υφιστάμενων περιορισμών της οικονομικής πολιτικής, ενώ ίδια ήταν και η απάντηση σε ότι αφορά το αίτημα για ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη έπειτα από την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης.
Ήταν δηλαδή σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, μία  συνάντηση όπου υπήρξε «πλήρης εκφράσεων καλής θέλησης» που όμως «δεν οδήγησαν στις πολυαναμενόμενες απαντήσεις που θα έδιναν βαθιές ανάσες σε έναν κλάδο που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, τόσο από τις μνημονιακές πολιτικές, όσο και από τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ