Type Here to Get Search Results !

"Εξέγερση" για το θέατρο στην Πάτρα

"Εξέγερση" για το θέατρο στην Πάτρα
Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η αντίδραση των πολιτών της Πάτρας, αλλά και όλων των πολιτικών δυνάμεων, πλην ΚΚΕ, στην απόφαση του δημάρχου Κ. Πελετίδη να μην ανανεώσει τη θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης Θοδωρή Αμπατζή.
Χθες, στην πλατεία Γεωργίου, έξω από το Δημοτικό Θέατρο, παρά τη βροχή, συγκεντρώθηκαν, με πρωτοβουλία των 60 σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του, δεκάδες πολίτες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να αποτρέψουν "κάθε μικροκομματική παρέμβαση στον χώρο του θεάτρου". Όπως σημείωναν στην έκκλησή τους, "δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να απαξιώσει ό,τι έχουμε μέχρι τώρα κατορθώσει με τη δουλειά μας"
Εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι "σε μια εποχή κρίσης γίνεται τόσο μεγάλη κινητοποίηση για το θέατρο" δήλωσε ο Θ. Αμπατζής σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, τονίζοντας ότι "το θέμα δεν είναι προσωπικό, οι πολίτες βγαίνουν στον δρόμο για να υπερασπίσουν κάτι που αισθάνονται δικό τους και είναι κρίμα να καταστρέφεται κάτι που έφτιαξαν με τόσο μεράκι και κόπο".
Τη φωνή τους με τους σπουδαστές και τους πολίτες της Πάτρας έχουν ήδη ενώσει το Θεατρικό Τμήμα του πανεπιστημίου και οι φοιτητές του, εκπαιδευτικοί, καθώς και οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που κατηγορούν τον δήμαρχο ότι επιδιώκει να τοποθετήσει επικεφαλής του ΔΗΠΕΘΕ κάποιον εκλεκτό του Περισσού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, προβληματισμός για τις εξελίξεις αυτές διατυπώνεται και από κύκλους του υπουργείου Πολιτισμού.

Κ. Σπαρτινός (ΡΑΠ): "Όχι προαποφασισμένες επιλογές"

Αρμόδιο να "αποφασίσει σύμφωνα με τις νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες" είναι το σημερινό Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, τονίζει με δήλωσή του ο Κώστας Σπαρτινός, επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση, σημειώνοντας ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του δημάρχου "παραπέμπουν σε προαποφασισμένες επιλογές... ιδεολογικού χαρακτήρα", σε αντίθεση με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των δημοτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ