Type Here to Get Search Results !

Ο σεισμός που προβλημάτισε την Πάτρα -Ηταν δονήσεις από την εξουδετέρωση νάρκης; Πηγή: Ο σεισμός που προβλημάτισε την Πάτρα -Ηταν δονήσεις από την εξουδετέρωση νάρκης;

Με ελεγχόμενη έκρηξη, πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν σήμερα το μεσημέρι νάρκη, που είχε εντοπιστεί στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Η εξουδετέρωση της νάρκης έγινε στο λιμάνι, αφού πρώτα είχαν ληφθεί, όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ας σημειωθεί, ότι ο ήχος από την έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλο μέρος της Πάτρας, αλλά και γειτονικών περιοχών, ενώ ταυτόχρονα έγινε αισθητή και ασθενής σεισμική δόνηση. Η νάρκη που εξουδετερώθηκε είχε βάρος περίπου 400 κιλών, ενώ όπως εκτιμάται πιθανόν να είχε ποντιστεί, κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
Το thebest.gr επικοινώνησε με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα στον οποίο γνωστοποίησε τη χρονική σύμπτωση της ελεγχόμενης έκρηξης της νάρκης και του ασθενούς σεισμού που σημειώθηκε. «Aπο την στιγμή που ο μικροσεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση απο το λιμάνι είναι από αδύνατο έως άτοπο να συνδέονται τα δύο γεγονότα», είπε ο σεισμολόγος. Το μόνο που θα μπορούσε να συμβεί σύμφωνα με τον ίδιο θα είχε να κάνει με τα όργανα καταγραφής του σεισμού τα οποία θα μπορούσαν να επηρεαστούν εφόσον βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση απο το λιμάνι της Πάτρας, αλλά αυτό ακυρώνεται από το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της ελεγχόμενης έκρηξης, κάτι που δεν μπορεί να προκαλέσει μια νάρκη.



Πηγή: Ο σεισμός που προβλημάτισε την Πάτρα -Ηταν δονήσεις από την εξουδετέρωση νάρκης; [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/194973/o-seismos-poy-provlimatise-tin-patra-itan-doniseis-apo-tin-exoydeterosi-narkis-eikones#ixzz3TmEvjukL

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ