Type Here to Get Search Results !

«Φρένο» στα έργα κατασκευής του νέου λιμανιού στην Πάτρα

ΕUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Σταματούν τα έργα κατασκευής του νέου λιμανιού στην Πάτρα, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο  ακύρωσε όλες τις αποφάσεις που διέπουν την κατασκευή του νέου λιμανιού της πόλης κάνοντας δεκτή προσφυγή του Δήμου Πατραίων.
Σύμφωνα με τη προσφυγή του Δήμου Πατραίων, με τις σχεδιαζόμενες χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις διακόπτεται η συνέχεια των λειτουργιών της πόλης προς την πλευρά της θάλασσας και αποκόπτεται η πόλη και οι κάτοικοι της από το παραθαλάσσιο μέτωπο.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την υπ΄   αριθμ. 717/2015 απόφασή του έκρινε διπλά αντισυνταγματική την νομοθετική πορεία για την κατασκευή του νέου λιμανιού της Πάτρας.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν κατά αρχάς ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές για παρόμοια ζητήματα πρέπει να εκδίδονται Προεδρικά Διατάγματα και όχι υπουργικές αποφάσεις ή αποφάσεις της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων ( ΕΣΑΛ). Κατά τους δικαστές του, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές δεν μπορεί νόμος να κυρώνει αναδρομικά κανονιστικές διοικητικές αποφάσεις, όπως έγινε στην περίπτωση του λιμένα Πατρών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ