Type Here to Get Search Results !

Μαφία κλοπής και κοπής φορτηγών αλωνίζει στην Πάτρα


Πρώτη Ανάρτηση 21/2/15
Η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή, έχει μπει το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο της μαφίας  που δρα ανενόχλητη σε όλη την Ελλάδα και η οποία με συνοπτικές διαδικασίες, μέσω του δικτύου που έχει στήσει στην περιοχή , κλέβει φορτηγά τα οποία στη συνέχεια διοχετεύει σε γκέτο που υπάρχει σε συγκεκριμένη «ζώνη» της αττικής, όπου και γίνεται η επιχείρηση διάλυσής  και κοπής τους και στη συνέχεια πώλησης τους ως ανταλλακτικά.
Οι μηχανές οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες σε χώρες της ανατολής όπου πωλούνται για χρήση από ποταμόπλοια ενώ καρότσες και άλλα ανταλλακτικά διοχετεύονται στην εγχώρια και όχι μόνο , αγορά.
Το κύκλωμα έχει στήσει δίκτυο σε όλη την Ελλάδα με την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή να είναι ιδιαίτερα θελκτικές για το κύκλωμα λόγω της μικρής απόστασης από την Αθήνα.
Να σημειωθεί πως μόνο τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες από την περιοχή έχουν εξαφανιστεί περισσότερα από δέκα φορτηγά, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων κλάπηκαν μπροστά από το σπίτι των ιδιοκτητών,  ενώ υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι δράστες μπήκαν ακόμα  και σε μάντρες αυτοκινήτων,  στις οποίες ήταν σταθμευμένα , έκοψαν πόρτες και έκλεψαν τα οχήματα.
Τα μέλη της σπείρας – μέρος της οποίας δρα στην περιοχή – έχουν δώσει όρκο σιωπής ενώ οι μεγάλοι από την Αττική έχουν δέσμευση, πως αν συλληφθούν ως αντάλλαγμα για την σιωπή τους θα τους παρέχουν ισχυρή νομική υπεράσπιση και προστασία .
Ενδεικτικό των όσων ισχύουν και συνοδεύουν τη δράση του κυκλώματος, είναι  τα όσα έγιναν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη σύλληψη ενός 27χρονου στην περιοχή του Αιγίου, ο οποίος εντοπίστηκε  να οδηγεί ένα από τα κλεμμένα φορτηγά . Ο συνεργός του πρόλαβε να διαφύγει ενώ ο συλληφθείς κρατά το στόμα του κλειστό .
Ωστόσο  αστυνομικοί όσο και δικαστικοί λειτουργοί έμεινα άφωνοι, όταν πληροφορήθηκαν πως την υπεράσπιση του ρακένδυτου 27χρονου, που είχε συλληφθεί και δήλωνε πάμπτωχος , είχε αναλάβει με εντολή τρίτου προσώπου, το οποίοι δρα επιχειρηματικά σε συγκεκριμένη ζώνη της Αθήνας, το γραφείο ενός εκ των μεγαλύτερων δικηγόρων της χώρας.
Να σημειωθεί μάλιστα , πως κάποιοι την ημέρα που ο 27χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα,  πλησίασαν ένα από τα θύματα των κλοπών και του συνέστησαν να μην ασχοληθεί με την υπόθεση , γιατί θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλούς μπελάδες.
Πριν από λίγο καιρό γνωστός πατρινός, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των δημόσιων έργων,  ανακάλυψε ένα από τα φορτηγά που του είχαν κλέψει σε περιοχή της Αθήνας . Όταν πήγε εκεί  προκειμένου να ζητήσει το αυτοκίνητό του , τότε το μήνυμα που το έδωσαν οι υπεύθυνοι του διαλυτηρίου αυτοκινήτων στο οποίο είχε μεταφερθεί το φορτηγό ήταν, « πως εάν το συνεχίσεις άντε να πει φυλακή ένας από εμάς , αλλά εσύ έχεις οικογένεια γι’ αυτό πρόσεξε»
Η μέθοδος που ακολουθούν τα μέλη της σπείρας είναι απλή και …αποδοτική, καθώς αφού εντοπίσουν τα φορτηγά , χτυπάνε νυχτερινές ώρες και ιδιαίτερα ημέρες που έχει έντονη κακοκαιρία στην περιοχή και χαμηλές θερμοκρασίες.
Τρυπάνε με τρυπάνι το παρμπρίζ για να μην κάνουν θόρυβο ή τρυπάνε την κλειδαριά του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια με ιδιαίτερη ευκολία βάζουν μπροστά το αυτοκίνητο, το οποίο μέσα σε λίγες ώρες οδηγείται στην Αθήνα ή σε τόλ όπου παραμένει μέχρι να  ηρεμήσουν τα πράγματα και στη συνέχεια οδηγείται στο παράνομο διαλυτήριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ