Type Here to Get Search Results !

Σε μεταμοσχευτικό κέντρο της Πάδοβα ο 4χρονος Αλέξανδρος - Μετ΄εμποδίων το ταξίδι από τον Άραξ

Πάτρα:Σε μεταμοσχευτικό κέντρο της Πάδοβα ο 4χρονος Αλέξανδρος - Μετ΄εμποδίων το ταξίδι από τον Άραξο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Η πρώτη επέμβαση έγινε επιτυχώς στο νοσοκομείο του Ρίου
 
10.10 Η μεγάλη και πολύπλευρη κινητοποίηση που έγινε για τον 4χρονο Αλέξανδρο και με κέντρο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ήδη ο μικρός βρίσκεται σε μεταμοσχευτικό κέντρο της Πάδοβα στην Ιταλία. Εκεί συνεχίζει τη νοσηλεία του μέχρι να βρεθεί μόσχευμα και να υποβληθεί σε επέμβαση. Το παιδί πάσχει από διαττατική μυοκαρδιοπάθεια, όπως και ο πατέρας του, ο οποίος έχει ήδη υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
Η πρώτη επέμβαση για την τοποθέτηση "εξωτερικής καρδιάς" ώστε το παιδί να ταξιδέψει με ασφάλεια, έγινε επιτυχώς από ομάδα Ιταλών ιατρών που έφτασαν χθες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο ΠΓΝΠ. Μετά την επέμβαση η κινητή μονάδα με το παιδί, τους γονείς, τους 4 Ιταλούς γιατρούς, τον διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος για μια ακόμα φορά επιδεικνύει μεγάλη προσφορά και διαρκή στήριξη σε ένα ακόμα παιδί που δίνει τη δική του μάχη, και τη νοσηλεύτρια κ. Σωτηροπούλου, που ακολούθησε εθελοντικά, έφτασαν στον Άραξο. Ωστόσο το πρώτο c- 130 παρουσίασε πρόβλημα και εστάλη δεύτερο προκειμένου να γίνει το ταξίδι.
Επί ποδός σε όλη τη διάρκεια αυτής της "επιχείρησης ζωής" για τον 4χρονο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος , μεταξύ άλλων, χθες το απόγευμα μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους Ιταλούς γιατρούς στο αεροδρόμιο του Αράξου.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
22:53 Μετ’ εμποδίων το ταξίδι σωτηρίας προς την Ιταλία για τον μικρό Αλέξανδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος C-130 που είχε προγραμματιστεί να το μεταφέρει στη Βενετία επέστρεψε τελικά στον Άραξο λόγω τεχνικών θεμάτων.
Έτσι ο αρχηγός ΓΕΑ έδωσε εντολή να φθάσει άλλο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο για να εκτελέσει την πολυπόθητη αερομεταφορά.
20:43 Για την Ιταλία πετάει εδώ και λίγη ώρα ο 4χρονος Αλέξανδρος. Το C-130 στο οποίο επιβιβάστηκε απογειώθηκε από τον Άραξο με προορισμό την Βενετία και από εκεί οδικώς στο Νοσοκομείο της Πάντοβας προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα και να γίνει η σχετική επέμβαση καρδιάς.
18:25 Σε περίπου ένα τέταρτο αναχωρεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας η κινητή μονάδα που ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο θα μεταφέρει τον 4χρονο Αλέξανδρο στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, εκτός από τους Ιταλούς γιατρούς τον Αλέξανδρο θα συνοδεύσουν εθελοντικά στο ταξίδι του ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Ηλιάδης και η κυρία Σωτηροπούλου (νοσηλεύτρια).
Τους Ιταλούς γιατρούς μεταφέρει στο αεροδρόμιο του Αράξου ο Διοικητής του ΠΠΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος. Υπολογίζεται ότι η αποστολή θα αναχωρήσει με αεροσκάφος C-130, για τη Βενετία και από εκεί, οδικώς θα φθάσουν στην Πάντοβα όπου και θα γίνει η τελική επέμβαση στον 4χρονο Αλέξανδρο.
17:33 Πετυχημένη χαρακτηρίζεται η πρώτη επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το απόγευμα του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ο 4χρονος Αλέξανδρος.
Οι ειδικοί γιατροί που ήρθαν από την Ιταλία κατάφεραν να τον διασυνδέσουν με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας, γεγονός που ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως για την μεταφορά του στο καρδιοχειρουργικό κέντρο της Πάντοβας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αεροδιακομιδή του αναμένεται να γίνει στις 7:00 το απόγευμα από τον Άραξο με το αεροσκάφος C-130.
14.00 Στο νοσοκομείο του Ρίου βρίσκονται αυτή την ώρα οι τέσσερις Ιταλοί γιατροί (3 άνδρες και 1 γυναίκα)οι οποίοι εξετάζουν τον μικρό Αλέξανδρο, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν στην επέμβαση και να του τοποθετήσουν εξωτερική καρδιά. Ο σχεδιασμός προβλέπει αν όλα πάνε καλά το παιδί στη συνέχεια , μέσα στην ημέρα, να μεταφερθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Πάδοβα προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα και να γίνει η σχετική επέμβαση καρδιάς. Ο 4χρονος θα μεταφερθεί από το νοσοκομείο με κινητή μονάδα - ασθενοφόρο, μέχρι το αεροδρόμιο του Αράξου, όπου το όχημα με τον μικρό και τους Ιταλούς κι Έλληνες γιατρούς θα μπει σε c- 130 για να φτάσει στη Βενετία κι εκεί οδικώς να συνεχίσει μέχρι την Πάδοβα.
11.55 Στον Άραξο έφτασαν λίγο νωρίτερα οι Ιταλοί γιατροί με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος που τους μετέφερε από την Ιταλία, προκειμένου να προχωρήσουν στην επέμβαση. Η ομάδα των επιστημόνων βρίσκεται καθ΄οδόν για το Νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να τοποθετήσουν στον 4χρονο Αλέξανδρο "εξωτερική καρδιά".
09.40 Μία κινητοποίηση μεγάλη και σημαντική που σκοπό έχει να σώσει τον 4χρονο Αλέξανδρο από την Πρέβεζα, ο οποίος πάσχει από διαττατική μυοκαρδιοπάθεια και χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Σήμερα και συγκεκριμένα γύρω στις 10.30 το πρωί ομάδα συνολικά 4 ιταλών γιατρών, ανάμεσα στους οποίους ο προϊστάμενος της καρδιοχειρουργικής κλινικής νοσοκομείου της Πάδοβα προσγειώνονται με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος που τους μετέφερε από την Ιταλία, στο αεροδρόμιο του Αράξου. Από εκεί με το αυτοκίνητο του Διοικητή του ΠΓΝΠ Χαράλαμπου Μπονάνου θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο, στο Ρίο, όπου θα τοποθετήσουν στον Αλέξανδρο εξωτερική καρδιά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μετά την επέμβαση, στη διάρκεια της ημέρας το παιδί με ειδική κινητή μονάδα - ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μαζί με τους Ιταλούς γιατρούς αλλά και τον Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη θα μεταφερθούν στ αεροδρόμιο του Αράξου και εκεί η κινητή μονάδα θα επιβιβαστεί σε c-130 προκειμένου να φτάσει στην Βεβετία. Από εκεί και πέρα θα συνεχίζει οδικώς μέχρι την Πάδοβα.
Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διοικητής του ΠΝΓΠΧαράλαμπος Μπονάνος όπως ενημερώθηκε πρώτη φορά γίνεται πανελλαδικά τέτοιου τύπου αεροδιακομιδή. "Είμαστε όλοι συντονισμένοι και πραγματικά γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να πάνε όλα καλά για τον μικρό Αλέξανδρο" αναφέρει ο Διοικητής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ