Type Here to Get Search Results !

H πολιτιστική ατζέντα αυτού του σαββατοκύριακου στην Πάτρα

H πολιτιστική ατζέντα αυτού του σαββατοκύριακου στην Πάτρα - Τι μπορούμε να απολαύσουμε "Το Σκυλί του Ωρίωνα" στο act, το Φεστιβάλ "Μώμος ο Πατρεύς", την 'Ψύχωση" στο Λιθογραφείον και "Effect" και "Βασίλισσα του Χιονιού" στο ΔΗΠΕΘΕ
 
Γεμάτο είναι αυτό το σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβρουαρίου 2015 από πολιτιστικές εκδηλώσεις και event στην πόλη της Πάτρας. Tο thebest.gr έκανε μία επιλογή από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και σας τις παρουσιάζει, όπως συνηθίζει κάθε εβδομάδα.
Ξεκινώντας από το θέατρο, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στην πλ. Γεωργίου ολοκληρώνονται αυτό το σαββατοκύριακο οι παραστάσεις δύο έργων που ανέβασε με επιτυχία ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Κατ’ αρχάς τρεις μόλις παραστάσεις απέμειναν να δοθούν για το πρωτότυπο και τολμηρό Aγγλικό έργο «Effect, Τομογραφία του έρωτα» που έχει χαρακτηριστεί ως ένα ανθρώπινο, αστείο και ενίοτε συγκινητικό επιστημονικό θρίλερ, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.
Στο έργο που ανέβηκε από το θέατρο της Πάτρας σε πανελλήνια μάλιστα πρώτη, παίζουν οι Αντώνης Καρυστινός, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Παναγιωτίδου και Μάνος Στεφανάκης.
Οι τελευταίες παραστάσεις στην Πάτρα μιας από την επόμενη εβδομάδα το «Effect» θα μεταφερθεί στην Αθήνα είναι το Σάββατο 7/2 στις 18.30 και στις 21.30 και την Κυριακή 8/2/2015, στις 20.00.
Όσο για την παραμυθένια όπερα για παιδιά «Η Βασίλισσα του χιονιού» σε μουσική και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή, θα συνεχιστεί μεν για τα σχολεία τις καθημερινές το πρωί, ωστόσο αυτή την Κυριακή θα δοθεί η τελευταία παράσταση για το ευρύ κοινό, στις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Το λιμπρέτο είναι της Σοφιάννας Θεοφάνους και παίζουν οι Βασίλης Δημακόπουλος, Αγγελική Ζωή Καραγκούνη, Μαρία Κατριβέση, Σπύρος Παπαδάτος και Ειρήνη Τζανετουλάκου. Μην το χάσετε.
Στο Επίκεντρο+, στην Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου, το κοινό έχει την ευκαιρία το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στις 18.00 και στις 21.30 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στις 21.30 να δει την φετινή θεατρική παράσταση για μεγάλους του Καρναβαλικού Κομιτάτου της Πάτρας, με τίτλο «MΟre KOμιτάτο» σε κείμενα των Κωνσταντίνου Μάγνη, Ντίνου Σπυρόπουλου, Λυκούργου Σταυρουλόπουλου, Γιώργου Μιχαλόπουλου, Όλγας Μοσχόβου. Η σύνθεση και ενορχήστρωση είναι του Τζώνυ Ανδριόπουλου και η σκηνοθεσία του Ηλία Στεφανόπουλου και της Όλγας Μοσχόβου.
Στο θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, στις 19.00 και 21.30 του Σαββάτου 7/2/2015 θα παιχθεί (όπως και την Παρασκευή) η παράσταση «Το Σκυλί του Ωρίωνα» (βασική φωτ.), ένα θεατρικό του Πατρινού και υπεύθυνου του Act, Τηλέμαζου Τσαρδάκα σε σκηνοθεσία της Ηλέκτρας Εληνικιώτη. Στην παράσταση αυτή της Εταιρείας Θεάτρου «Θέρος», παίζουν οι Χρήστος Καπενής, Μαρία Μαμούρη, Ελένη Ορνεράκη, Στέφανος Παπατρέχας, Φάνης Παυλόπουλος και Μαίρη Χάγια. Εισιτήριο 12 και 8 ευρώ.
Στο Act επίσης την Κυριακή 8/2 όπως και την επόμενη 15/2, τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν το «Πήτερ Μπαμ, funny magic show» του Τάκη Τσίτσα, ο οποίος υπόσχεται ένα φαντασμαγορικό αποκριάτικο θέαμα με σερπαντίνες και κομφετί.
Στο Λιθογραφείον της Πάτρας στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, φιλοξενείται τo Iνστιτούτο Πειραματικών Τεχνών με την ιδιαίτερη και εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση "Ψύχωση" που βασίζεται στο έργο 4.48 psychosis της Sarah Kane – Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία του Τάσου Σαγρή.
Παίζoυν οι Σίσσυ Δουτσίου, Τζούλια Ροδοπούλου, Ηρακλής Τζαβέλλας και Αλεξάνδρα Φελέσκουρα. Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 θα δοθούν τελικά δύο παραστάσεις, στις 18.30 (η οποία είναι εξτρά) και στις 21.30.
Στο Λιθογραφείον το Σάββατο 7/2 στις 21.30 θα εμφανιστεί υποσχόμενος ένα μοναδικό μουσικό live ο ροκ καλλιτέχνης Παύλος Παυλίδης. Mαζί του θα είναι και οι B Movies.
Στο Πάνθεον της οδού Γούναρη, μην παραλείψετε το Σάββατο 7/2 μετά τις 20.30 να περάσετε μία βόλτα προκειμένου να απολαύσετε την παράσταση με τα 10 θεατρικά σκετς των 10 θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων από όλη την χώρα που θα δοθεί στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού σατιρικού θεάτρου «Μώμος ο Πατρεύς». Διοργανώνεται από την ταλαντούχα ομάδα του «Ρεφενέ», υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας και την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μουσικοσυνθετών.
Στις «Γραμμές Τέχνης» στην οδό Μαιζώνος 271, θα παρουσιαστεί το Σάββατο στις 22.00 ένα μεικτό θέαμα με τίτλο «Γι’ αυτό Γκιζιρνάμε». Θα λάβει μέρος η Τετράς του Πατρέα με μουσικές, ο ταλαντούχος καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Καλπουζάνης ενώ θα διαβαστούν και κείμενα των Σκαρίμπα και Ζίσκιντ από τον ηθοποιό Τηλέμαχο Τσώλη.
Στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη 39 κάτω από την Μαιζώνος, λειτουργεί (έως και τις 14 Φεβρουαρίου 2014) η έκθεση με τίτλο «alphabet games» του εικαστικού δημιουργού Αλέξανδρου Μαγκανιώτη. Η έκθεση περιλαμβάνει μία ενότητα έργων στο μεταίχμιο του φυσιολογικού και του παράδοξου όπως επισημαίνει ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Μπόλης.
Στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας συνεχίζεται η έκθεση "Κεραμέων Ίχνη, Η Αρχή 2014" με έργα κεραμικής παρατάθηκε έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Πρόκειται για μία περιοδική έκθεση εικαστικών κεραμικών έργων που συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαίας σε συνεργασία με την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη, η οποία αποτελείται από κεραμίστες που δραστηριοποιούνται στη Πάτρα. Αυτοί είναι οι Ηλίας Χριστόπουλος, Βασίλης Αναστασόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου και Βασίλης Παπαϊωάννου.
Στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας αυτό το σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί και δύο εκπαιδευτικές δράσεις, ένα Μικρό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με εισηγητή τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο, γνωστό συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας και Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (το Σάββατο) ενώ στη δεύτερη δράση που θα γίνει την Κυριακή, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών για να λύσουν το μυστήριο, να ανακαλύψουν τις μάσκες του Μουσείου μας και να δημιουργήσουν με χρώματα και φαντασία τη δική τους θεατρική μάσκα. Υπεύθυνη προγράμματος: Αλεξία Μπαρδάκη.
Τέλος, την Κυριακή 8/2 στις 10 το βράδυ στο Cinema καφέ μπαρ στην οδό Γεροκωστοπούλου θα παίξουν live οι Nerve Nets που σχηματίστηκαν το 2012 από τον Διονύση Κανάκη – ηλεκτρική κιθάρα και τον Δημήτρη "Dreamie" στα ντραμς.
Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ