Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Κατολίσθηση στην Πλάκα Καλαβρύτων, δεν εκκενώθηκε το χωριό


Νεότερη ενημέρωση 20.01΄
Ειδικό κλιμάκιο επιστημόνων του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών θα μεταβεί αύριο στο χωριό Πλάκα Κλειτορίας, στα Καλάβρυτα Αχαΐας, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους μετά τις κατολισθήσεις που έγιναν σήμερα, εξαιτίας των βροχοπτώσεων.
Τη σχετική εντολή για τη μετάβαση του κλιμακίου στο χωριό έδωσε ο υπουργός Παραγωγικής προκειμένου να γίνει η εισήγηση και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κατοίκων.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού με τον γενικό διευθυντή του ΙΓΜΕΜ Νικόλαο Νικολάου και ύστερα από ειδοποίηση που απέστειλε το μεσημέρι η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τα φαινόμενα κατολίσθησης που έχουν σημειωθεί στον οικισμό.

Στο σημείο βρίσκεται και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, όπως και δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ.
Νεότερη ενημέρωση 14.09΄
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, το κατολισθητικό φαινόμενο στην Πλάκα σταμάτησε πριν από λίγο.
Επί τόπου έχουν σπεύσει μηχανήματα της αιρετής Περιφέρειας και γεωλόγοι, ενώ επί του παρόντος δεν κρίνεται επιβεβλημένη η εκκένωση της περιοχής.
Παράλληλα, στις εκβολές του Χάραδρου, βρίσκονται ήδη μηχανήματα του πολιτικού σχεδιασμού εκτάκτου ανάγκης, όπου επιχειρούν διανοίξεις για την απορροή των υδάτων.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αλεξόπουλο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας σε ότι αφορά τον κίνδυνο πλημμυρών σε κατοικίες.
Πρώτη ενημέρωση 13.46΄
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Αχαϊα.
Στο χωριό Πλάκα κοντά στα Τριπόταμα έπεσαν τεράστιοι βράχοι λόγω κατολίσθηση,μ με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν σπίτια.
Το χωριό, με εντολή της Πυροσβεστικής εκκενώνεται αφού δεν αποκλείεται υπάρξει και άλλη κατολίσθηση.
Στην επιχείρηση εκκένωσης παίρνουν μέρος δυνάμεις της ασυνομίας, 2 οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων, δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και μηχανήματα του Δήμου.
Στην Πλάκα ζουν περίπου 25 οικογένειες.
Συναγερμός έχει σημάνει όμως και στον Καστελλόκαμπο της Πάτρα, καθώς "έσπασε" ο χείμαρρος΄Χάραδρος μετά την γέφυρα με αποτέλεσμα το νερό να περνά δίπλα από τα σπίτια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ