Type Here to Get Search Results !

Ξεκίνησε την λειτουργία της η φετινή έκθεση των καρναβαλικών στολών στην Πάτρα

Ξεκίνησε την λειτουργία της η φετινή έκθεση των καρναβαλικών στολών στην Πάτρα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Η πολύχρωμη έκθεση δίνει μία εντυπωσιακή πρόγευση όσων θα δούμε στις μεγάλες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2015

Έντονο καρναβαλικό χρώμα πήρε το βράδυ της Δευτέρας 9 Φεβρουαρίου η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο ισόγειο του πολυχώρου της Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων για να υποδεχτεί τις στολές των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2015.
Τα εγκαίνια της έκθεσης των στολών των πληρωμάτων πραγματοποιήθηκαν με την απαραίτητη καρναβαλική ατμόσφαιρα και αίσθηση και την ανάλογη εξωστρέφεια που απαιτεί η πρώτη ουσιαστικά έκθεση όσων θα δούμε στις φετινές μεγάλες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, το τελευταίο σαββατοκύριακο της αποκριάς 21 και 22/2/2015.
Η μεταμφιεσμένη Μπάντα του Δήμου υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα καλωσόριζε με τους καρναβαλικούς ρυθμούς και τα αποκριάτικα τραγούδια τους επισκέπτες της έκθεσης. Πλήθος κόσμου, με έντονη την παρουσία της νεολαίας, προσήλθε και περιηγήθηκε στις στολές, που είχαν στηθεί από τους εκπρόσωπους των πληρωμάτων, οι οποίες μας έδωσαν μια ικανή πρόγευση του τελευταίου Σαββατοκύριακου και της αποκορύφωσης της μεγάλης γιορτής.
Στολές εμπνευσμένες και ευφάνταστες με οδηγό τη σάτιρα, το κέφι, τη δημιουργική διάθεση, την καλλιτεχνική διάσταση, την ευρηματικότητα, την ανατροπή, την πρωτοτυπία, καλούν όλους τους καρναβαλιστές να επιλέξουν τη φετινή τους αμφίεση και να νιώσουν το μεγαλείο και τη γοητεία της μεγάλης γιορτής της Πάτρας δραπετεύοντας από έγνοιες, προβλήματα και την αβέβαιη καθημερινότητα.
Αναφορές της διεθνούς, ελληνικής αλλά και δημοτικής-τοπικής επικαιρότητας, η οικονομική κρίση και ότι άλλο βάλει ο νους σας στάθηκαν δημιουργικές αφορμές έμπνευσης για τα φετινά θέματα των στολών, τα οποία προσεγγίζονται με την ακαταμάχητη φαντασία, με περισσό κέφι και χιούμορ και βέβαια με το απτόητο καρναβαλικό δαιμόνιο και …«αλάθητο» σατιρικό κριτήριο των πληρωμάτων.
Στα εγκαίνια της έκθεσης των στολών απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος.
Οι επισκέπτες της έκθεσης των στολών περιπλανήθηκαν και περιεργάστηκαν τις στολές και τα καπέλα, τις φωτογράφιζαν και φωτογραφίζονταν μαζί τους σε ένα εύθυμο κλίμα υπό τους ήχους καρναβαλικής μουσικής και έκαναν τα σχέδια τους για το μεγάλο ραντεβού τους στους δρόμους της Πάτρας, που απέχει πλέον λιγότερο από 12 μέρες.
Η έκθεση των στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 θα διαρκέσει έως την επόμενη Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου και τα πληρώματα θα πρέπει να παραλάβουν τις στολές τους από το χώρο την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου και ώρες 18.00-22.00.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 18.00-22.00 και Σάββατα και Κυριακές 10.00-14.00 και 18.00-22.00.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ