Type Here to Get Search Results !

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος κάηκε... Ζήτω ο βασιλιάς, ζήτω το καρναβάλι!

Η τελευταία πράξη της γιορτής του Πατρινού Καρναβαλιού παίχτηκε στον Μόλο του Αγίου Νικολάου, εκεί όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται καρναβαλιστές, Πατρινοί και επισκέπτες για να δουν το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου και να τον αποχαιρετήσουν, δίνοντας ταυτόχρονα το έναυσμα για το επόμενο.
Μιλάμε ασφαλώς για την Τελετή Λήξης. Το Πατρινό Καρναβάλι 2015 περνάει στην ιστορία και μαζί με αυτό οι συγκινήσεις, οι στιγμές, το κέφι, η δράση, ο ενθουσιασμός, η έμπνευση και όλα εκείνα τα στοιχεία που μοίρασε απλόχερα και φέτος στους χιλιάδες καρναβαλιστές ο Βασιλιάς Καρνάβαλος.
Τα πυροτεχνήματα απλώθηκαν στον πατραϊκό ουρανό σημαίνοντας και επίσημα το τέλος του Πατρινού Καρναβαλιού και εντυπωσιάζοντας για ακόμα μία φορά το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Μόλο της Αγίου Νικολάου για να παρακολουθήσει την όλη τελετή από κοντά.
Η παρουσίαση της τελετής έγινε από την Κατερίνα Τσουκαλά. Το σύνθημα όμως για το ξεκίνημα της το έδωσε ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Στην ομιλία του αποχαιρέτησε και αυτός τον βασιλιά καρνάβαλο, εκφράζοντας το ευχαριστώ του στους χιλιάδες καρναβαλιστές και στους επισκέπτες της πόλης για την συμμετοχή τους όλο αυτό το διάστημα.
Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Μην υποχωρείτε μην συμβιβάζεστε σας ανήκουν όλα, είστε ζωντανοί. Δείξατε την ζωντάνια σας αυτή στο καρναβάλι.  Αποχαιρετούμε το Πατρινό Καρναβάλι 2015 και καλωσορίζουμε εκείνο του 2016. Κηρύσσω την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016».

Πάτρα: Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος κάηκε... Ζήτω ο βασιλιάς, ζήτω το καρναβάλι! (pics)
Ο βασιλιάς καρνάβαλος τυλίχτηκε στη συνέχεια στις φλόγες, δίνοντας ταυτόχρονα μέσα από την καύση του το μήνυμα της  αναγέννησης και της ελπίδας, με χιλιάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν τη νύχτα. 
Μία νύχτα μαγική, όπως και όλες οι νύχτες του καρναβαλιού. Μετά την καύση και τα πυροτεχνήματα το πάρτι και το show της τελετής ξεκίνησε με δυνατούς ρυθμούς, ένταση και μουσική με το συγκρότημα ΕMBRUJO Y FUEGO να απογειώνει με τα τραγούδια του την καρναβαλική διάθεση την τελευταία νύχτα του καρναβαλιού.
Ταυτόχρονα τα πάρτι στα μπαράκια, στα νυχτερινά μαγαζιά και στις καφετέριες της πόλης, το γλέντι που ξεκίνησε μετά το τέλος της παρέλασης, συνεχίζεται και όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει έως το ξημέρωμα.
(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου).

Πάτρα: Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος κάηκε... Ζήτω ο βασιλιάς, ζήτω το καρναβάλι! (pics)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ