Type Here to Get Search Results !

Στενή συνεργασία Περιφέρειας – Δήμου για τα έργα διάνοιξης της Κανακάρη και αστικών αναπλάσεων


Στενή συνεργασία αποφασίστηκε μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Πατρέων ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί και να παραδοθούν στους πολίτες της Πάτρας, τα έργα των αστικών αναπλάσεων σε Βλατερό, Γούβα, Καβουκάκι και Δασύλλιο, καθώς και η κατασκευή διάνοιξης της οδού Κανακάρη.
Πρόκειται για δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 20 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του ΕΣΠΑ και ο Δήμος Πατρέων έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη υλοποίησης τους.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας, υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, με την παρουσία των Αντιδημάρχων Πάτρας Πολεοδομικού Σχεδιασμού – Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής Παύλο Στάμο, Έργων - Καθαριότητας – Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Χρήστο Κορδά, της Εκτελεστικής Γραμματέως της Π.Δ.Ε Διονυσίας Μαράτου, της Διευθύντριας της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, της Διευθύντριας Αρχιτεκτονικού του Δήμου Πατρέων Ελένης Αλεξοπούλου, του Διευθυντή Οικονομικών του Δήμου Λάμπη Θεοδωρόπουλου, στελεχών της Περιφέρειας και των Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και εκπροσώπων των αναδόχων.
Κατά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης ζήτησε την στενότερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, ώστε να ξεπερνιούνται άμεσα τυχόν προβλήματα και τεχνικές δυσκολίες που προκύπτουν και έτσι να προχωρούν οι εργασίες απρόσκοπτα και τα έργα να ολοκληρωθούν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.
Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση από τους αναδόχους και συμφωνήθηκε από κοινού Περιφέρεια και Δήμος να παρακολουθούν στενά τις εργασίες και την πορεία υλοποίησης του έργου.
«Η συνεργασία μας είναι στενή και διαρκής και έτσι θα συνεχίσει να είναι μέχρι να τελειώσουν όλες οι εργασίες στα δύο αυτά σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρέπει να τηρηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα. Δεν έχουμε καμία πολυτέλεια. Δεν μπορεί να χαθεί καθόλου χρόνος» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ο οποίος επεσήμανε στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες πως θα πρέπει να γίνεται πάντοτε το καλύτερο δυνατό ώστε να αποφεύγεται και η όποια όχληση στους πολίτες των περιοχών που γίνονται οι εργασίες.
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως πως τους τελευταίους μήνες υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη σκόνη και τη λάσπη, ιδίως τις ημέρες που βρέχει. Θέλω να ζητήσω την επιείκεια των συμπολιτών μας για αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, γιατί πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα φέρει αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας ζητώντας, παράλληλα, από τους εκπροσώπους των αναδόχων να μεριμνήσουν για τη βελτίωση και να φροντίσουν για τη λιγότερη δυνατή όχληση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ