Type Here to Get Search Results !

Κίνδυνος για το τραινάκι του Προαστιακού - Παύεται από την ίδια την ΕΡΓΟΣΕ

Τα σχέδια της ΕΡΓΟΣΕ  για τον εκσυγχρονισμό της γραμμής Αθήνα - Πάτρα φαίνεται ότι ενδέχεται να καταργήσουν πολλές από τις στάσεις του Προαστιακού τραίνου, το οποίο μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα βασικά μέσα μαζικής μεταφοράς των Πατρινών και των κατοίκων της πόλης.
Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον τα μέλη του δικτύου «Επιβάτης». Σύμφωνα με τα μέλη του δικτύου το βάρος που έχει δώσει η ΕΡΓΟΣΕ στη υπογειοποίηση του τραίνου στο κέντρο, έργο που, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, είναι απίθανο να χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακυρώνει την χρήση του Προαστιακού.
Και αυτό γιατί δεν έχει συζητηθεί επί της ουσίας το πώς θα λειτουργεί το αστικό τραίνο, στο πλαίσιο της νέας γραμμής που σχεδιάζει η ΕΡΓΟΣΕ από την στιγμή που η υπογειοποίηση δεν πρόκειται να γίνει.
Σύμφωνα μάλιστα με επιστολή του Βασίλη Γκλαβά, μέλος του δικτύου «Επιβάτης», "η ΕΡΓΟΣΕ έβγαλε την προκήρυξη για την υλοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής έως τα Μποζαΐτικα η οποία περιλαμβάνει την κατάργηση των υφιστάμενων στάσεων του αστικού τραίνου, δηλαδή: Αγίου Βασιλείου, Ακταίο, Ρίου και Καστελλοκάμπου και τη δημιουργία των νέων στάσεων: Αγίου Βασιλείου (στο γήπεδο), Ρίου (στην οδό Εγνατίας) και Μποζαϊτίκων (κοντά στο παλιό σταθμό).
Με τα σημερινά δεδομένα η νέα γραμμή όταν φτάσει στο λιμάνι (καλό 2020) προβλέπει την κατάργηση και των υπολοίπων υφιστάμενων στάσεων: Αγυιά, Παναχαϊκή, Αγίου Νικολάου και Άγιο Ανδρέα και την δημιουργία νέων: Άγιο Διονύσιο και νέο Λιμάνι παρόλο που στην μελέτη αξιολόγησης (σε αυτό το τμήμα) εναλλακτικών λύσεων της έλευσης του νέου τραίνου στην Πάτρα είχαν ληφθεί υπόψη να παραμείνουν οι υφιστάμενες στάσεις του Προαστιακού''.
Με λίγα λόγια όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γκλαβάς  η ΕΡΓΟΣΕ καταργεί το αστικό τραίνο της Πάτρας και στη θέση του φτιάχνει ένα καθαρά προαστιακό που όμως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ακόμα με σιγουριά για την χρησιμότητα του στην πράξη. Θυμίζουμε με τον προαστιακό εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή δεκάδες Πατρινοί και φοιτητές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ