Type Here to Get Search Results !

Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι στις Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης Φτώχειας

Πάτρα: Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι στις Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης Φτώχειας Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στις Δομές Αντιμετώπισης Φτώχειας τονίζουν για την συνάντηση που είχαν με την δημοτική Αρχή: «Σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των 21 εργαζομένων από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου με τη Δημοτική αρχή, προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα συνέχισης ή μη των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούν στην πόλη της Πάτρας από τις  20 Μαρτίου του 2013.
Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Τράπεζα Τροφίμων, στη Δομή Παροχής Συσσιτίων, στην Τράπεζα Χρόνου και στο Γραφείο Διαμεσολάβησης που από την έναρξη της λειτουργίας τους έχουν εξυπηρετήσει χιλιάδες συνδημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Έπειτα από επανειλημμένες αιτήσεις για συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή ώστε να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα σχετικά με την συνέχιση ή όχι των Κοινωνικών Δομών, χθες (9/2/2015) επικοινώνησαν από το Γραφείο Δημάρχου προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ραντεβού.
Η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι προτίθεται να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο (11/2/2015) με σκοπό να καταθέσει  πρόταση για την ψήφιση ή καταψήφιση της παράτασης  λειτουργίας και να ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας την έγκριση των ανωτέρω Κοινωνικών Δομών έως τις 30/6/2015.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ενημέρωσαν τη Δημοτική Αρχή  ότι κάτι τέτοιο μοιάζει πλέον ανέφικτο καθώς η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων είχε κοινοποιήσει από 27/11/2014 πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων παράτασης.
Η υποβολή των τροποποιητικών προτάσεων θα ήταν δυνατή έως τις 17/12/2014. Ο φάκελος κάθε τροποποιητικής πρότασης θα έπρεπε να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του συμπράττοντος Δήμου. Η Δημοτική Αρχή δεν έφερε εγκαίρως την πρόταση προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και είχε ενημερωθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος καθώς και η καταληκτική ημερομηνία.
Στο σχετικό ερώτημα των εργαζομένων, η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση, για το πώς και αν θα λειτουργήσουν οι παραπάνω Δομές σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η πρόταση παράτασης προς το Υπουργείο Εργασίας δεδομένου ότι οι περισσότερες στηρίζονται αποκλειστικά από το εν λόγω προσωπικό. Ευελπιστούμε σε ένα άρτιο αποτέλεσμα τόσο για τις 5.500 οικογένειες που στηρίζονται από τις Κοινωνικές Δομές, αλλά και για τους εργαζομένους που τις στελεχώνουν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ