Type Here to Get Search Results !

Υπάλληλοι υπό προθεσμία λόγω σύμβασης - Δεν υπέγραψαν και απολύονται

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προανήγγειλε για ακόμα μία φορά στις προγραμματικές του δηλώσεις από το βήμα της Βουλής, ότι μέχρι το 2016 ο κατώτατος μισθός στην αγορά θα είναι στα 750 ευρώ, όμως ορισμένοι εργοδότες της Πάτρας είχαν πάρει τα μέτρα τους.
Γνωρίζοντας τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα θα είχε ήταν πρώτο και με υψηλά ποσοστά στις εθνικές εκλογές, φρόντισαν να διαβιβάσουν προεκλογικά στους εργαζόμενους τους ένα «ραβασάκι».
Ένα… ραβασάκι που είχε να κάνει με την προηγούμενη σύμβαση την μνημονιακή που είχε υπογράψει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Σύμβαση που προέβλεπε τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ. Έτσι, αρκετές επιχειρήσεις και εταιρίες της περιοχής διαβίβαζαν προεκλογικά στους εργαζόμενους τους την σύμβαση αυτή, προκειμένου να προλάβουν τις επερχόμενες εκλογές.
Όποιος δεν υπέγραφε θα απολυόταν μέσα στις επόμενο τρίμηνο. Και είναι αλήθεια ότι αρκετοί εργαζόμενοι βλέποντας τον έμμεσο εκβιασμό των εργοδοτών τους δεν υπέγραψαν. Αποτέλεσμα είναι σε αρκετές εταιρίες να υπάρχουν υπάλληλοι αυτή τη στιγμή που είναι υπό προθεσμία, έτοιμοι για να αποχωρήσουν στο άμεσο επόμενο διάστημα.
Σημειώνουμε ότι με αυτόν τον τρόπο οι εργοδότες γλιτώνουν και σημαντικά χρηματικά ποσά από τις αποζημιώσεις που ήταν να δώσουν στους εργαζόμενους τους, σε περίπτωση απόλυσης, υπό την προηγούμενη μορφή σύμβασης και υπό το νέο καθεστώς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ