Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η αυθόρμητη συγκέντρωση Αγανακτισμένων στην πλ. Γεωργίου

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η αυθόρμητη συγκέντρωση Αγανακτισμένων στην πλ. Γεωργίου - Η ιστορία του Κινήματος του fb - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Μετά από μια μακρά περίοδο χαλαρότητας παρά τα πολλά προβλήματα της κρίσης αναφέρουν
 
21:00 Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η μαζική συγκέντρωση των πολιτών στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα αυθόρμητο κάλεσμα μέσω διαδικτύου σήμερα το πρωί.
19.00 Μαζική είναι η συγκέντρωση πολιτών στην κεντρική πλατεία της Πάτρας ενάντια στις απειλές Ντράγκι. Χαρακτηριστική η συμμετοχή νέων ανθρώπων.
18.32 Άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Γεωργίου διαδηλωτές όλων των ηλικών στο πλαίσιο της κινητοποίησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο εκβιασμό Νράγκι απέναντi στον ελληνικό λαό. Σε λίγο αναμένεται να πυκνώσει ο κόσμος καθώς θα συμμετέχουν και αρκετοί φορείς της πόλης.
17.25 Oι Αγανακτισμένοι κάνουν ξανά εμφάνιση σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, αυτή τη φορά για να δώσουν απάντηση στον νέο εκβιασμό από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας τον Ντράγκι. Η πρόσκληση στο fb, με την οποία κάνουν γνωστή την επιστροφή τους μετά από μια μακρά περίοδο χαλαρότητας παρά τα πολλά προβλήματα της κρίσης αναφέρουν ότι "δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό".

"Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει. Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά.
Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε." επισημαίνουν μεταξύ άλλων.
Αν και η αντίδραση στις προσκλήσεις που απηύθυναν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έβρισκαν πολύ χαλαρή ανταπόκριση, αυτή τη φορά προμηνύεται μαζική συμμετοχή και οι Αγανακτισμέοι φαίνεται ότι επιστρέφουν με δυναμικό βηματισμό, τώρα όχι για να διώξουν την κυβέρνηση, αλλά για να δείξουν ότι αυτή η χώρα έχει ανάστημα.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ
Δύο Θεσσαλονικείς, εμπνευσμένοι από το κίνημα των Ισπανών "Indigniados" ή «Μ-15» και από τα ειρωνικά συνθήματα «Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» που φώναξαν, με στόχο ακριβώς να «ξυπνήσουν» την ελληνική νεολαία, έφτιαξαν στο facebook τη σελίδα ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ γράφοντας: "Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες».
Η προσπάθεια είχε μεγάλη ανταπόκριση και στη συνέχεια πολλαπλασιάστηκαν και οι διαχειριστές της σελίδας.
Για να μην υπάρξουν περαιτέρω παρεξηγήσεις διευκρίνιζαν:
«Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ" το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.
Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.
Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.
Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.
Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.
Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους γίναν περισσότεροι.Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας."
Αργότερα και ενώ οι διαχειριστές είχαν γίνει 18 την παρέδωσαν στην ομάδα εργασίας internet που δημιουργήθηκε εθελοντικά στην ανοιχτή συνέλευση στο Λευκό Πύργο
Το κινημα διαδόθηκε αστραπιαία. Σε ελάχιστο χρόνο δημιουργήθηκε η σελίδα Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα. Ακολούθησαν ανάλογες σελίδες και στην Πάτρα.
Η σελίδα Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα ξεκίνησε από δύο ή κατ΄άλλη εκδοχή τρεις 17χρονους ή 18χρονους. Γιώργος και Νίκος είναι τα ονόματα σύμφωνα με το blog.gr, ενώ εμπνευστή τον Άρη εμφάνιζε το Έθνος.
«Τη Δευτέρα είδα τη σελίδα «Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο» για τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης που είχε μαζέψει γύρω στους 1.000 ανθρώπους και αποφάσισα να κάνω κι εγώ μια τέτοια εκδήλωση στην Αθήνα. Αρχικά είχα δημιουργήσει μια σελίδα που αναφερόταν στις πανελλήνιες, με αφορμή τα απάνθρωπα και αντιπαιδαγωγικά θέματα που έπεσαν φέτος σε ορισμένα μαθήματα και μέσω αυτής της σελίδας δημιούργησα το γκρουπ για την εκδήλωση, η οποία τελικά όπως όλοι είδαμε έλαβε τεράστιες διαστάσεις. Ότι έκανα το έκανα χωρίς καμία σκοπιμότητα και χωρίς κανένα συμφέρον. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ότι θα είχε τέτοια απήχηση. Θέλησα απλά να μεταλαμπαδεύσω και στην Αθήνα το κίνημα που δημιουργούταν στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, πιστεύω πως δεν είμαι μόνο εγώ αγανακτισμένος, αλλά η πλειονότητα των Ελλήνων», είχε πει στο «Έθνος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ