Type Here to Get Search Results !

Η Πάτρα στον πυρετό της κορύφωσης του καρναβαλιού - Έρχεται «τσουνάμι» επισκεπτών

Πάνω από 20.000 κόσμος αναμένεται να φτάσει μέσα στις επόμενες ώρες στην Πάτρα μέσω του ΚΤΕΛ Αχαΐας, ερχόμενος στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να έρθει να δει από κοντά το Πατρινό Καρναβάλι.
Η κίνηση στον σταθμό του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ στην Πάτρα έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης και όσο περνάνε οι ώρες τόσο μεγαλώνει. Ήδη από το μεσημέρι της Παρασκευής οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης έχουν γεμίσει από δεκάδες επισκέπτες που καταφτάνουν σαν… τσουνάμι στην Πάτρα για χάρη του βασιλιά καρνάβαλου.
Μέχρι το βράδυ αναμένεται να γίνει το... αδιαχώρητο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, της Αγίου Νικολάου, της Παντανάσσης, στην πλατεία Γεωργίου, στην πλατεία Όλγας, στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, αλλά και γενικότερα σε όλο το κέντρο της πόλης.
H κίνηση όπως κάθε χρόνο θα κορυφωθεί το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο πριν από την νυχτερινή ποδαράτη και θα συνεχιστεί ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής για κάποιους επισκέπτες που έρχονται αυθημερόν μέσω λεωφορείων.
Όπως πληροφορείτε το patrasevents.gr από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας κάθε πέντε λεπτά έρχεται πούλμαν από την Αθήνα, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες τα δρομολόγια θα αυξηθούν κατά τρία λεπτά. Οι επισκέπτες που αναμένεται να φτάσουν στην Πάτρα μέσω των πούλμαν, θα ξεπεράσουν στον αριθμό τις 20.000.
Αριθμός που με βάση τα δεδομένα της εποχής είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός και κινείται σε υψηλότερα επίπεδα από το περσινό καρναβάλι, λαμβάνοντας υπόψη ότι το καρναβάλι του 2014 είχε πέσει τον Μάρτιο μήνα, ενώ φέτος είναι ιδιαίτερα νωρίς.
Αυξημένη είναι εξάλλου η κίνηση και στα υπόλοιπα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αχαΐας, με αρκετούς επισκέπτες να έρχονται εκτός από την Αθήνα από άλλες πόλεις, όπως από την Θεσσαλονίκη, από τα Γιάννινα και κυρίως σε ότι αφορά την νότια Πελοπόννησο από την Καλαμάτα.

Φέρνουν κόσμο οι φοιτητές

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι επισκέπτες που έρχονται από την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Πάτραείναι κυρίως νέοι που ανήκουν στους κύκλους των φοιτητών της πόλης.
Για αυτό τα σπίτια των φοιτητών αυτές τις μέρες θα είναι γεμάτα από κόσμο, ενώ στους δρόμους παρατηρεί κανείς νέα παιδιά να καταφτάνουν με βαλίτσες, πολλοί από αυτούς φορώντας αποκριάτικα ρούχα.
Σε θέση ετοιμότητας είναι και τα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της πόλης. Ήδη οι καφετέριες στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας έχουν γεμίσει από κόσμο, ενώ υψηλή κίνηση παρατηρεί κανείς και στις υπόλοιπες περιοχές λίγο έξω από το κέντρο της Πάτρας, στα Ψηλαλώνια, στην Τριών Ναυάρχων, στην Αγίου Γεωργίου κτλ. 
Η πόλη λοιπόν έχει μπει για τα καλά στο αποκορύφωμα του Πατρινού Καρναβαλιού...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ