Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Με επιτυχία η έναρξη του 7ου πανελλήνιου Φεστιβάλ σάτιρας


Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η παράσταση «Αλυσίδες για κουνούπια» του ερασιτεχνικού θιάσου «Αστούρθοι» από την Αθήνα με την οποία άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής 6ης Φεβρουαρίου στο «Πάνθεον» το 7οΠανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πατρέων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μουσικοσυνθετών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ).
Μια παράσταση για τον έρωτα ιδωμένη μέσα από το ιδιοσυγκρασιακό ύφος μιας εξαιρετικής ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας, που πέρυσι κέρδισε το βραβείο κοινού ξεχωρίζοντας από τα θεατρικά δεκάλεπτα της σπονδυλωτής παράστασης «Μώμος 2014».
Ο έρωτας ασφυκτιά κάτω από τα δεσμά των αλυσίδων που ψωνίζουν οι ήρωές μας σε πολύ καλές τιμές. Ο Νίκος και η Μαίρη, ο Απόστολος και η Ευτέρπη, οι ένοπλοι αντάρτες Αντωνάκης και  Τέτα, ο Βλαδίμηρος και η Ελπινίκη, αλλά κυρίως ο Κούλης και η Κική, είναι κάποια από τα ζευγάρια που αγωνιούν να ξεπεράσουν τα ταμπού της εποχής, τις προκαταλήψεις των γονιών και τις θερμοσιφωνικές δυσλειτουργίες. Στην παράσταση ωστόσο, αλυσίδες δεν υπάρχουν μόνο στον έρωτα αλλά και στα όνειρα, στους μισθούς, στα περουκίνια και στα κουνούπια.
Η σκηνοθεσία της παράστασης ήταν του Κωνσταντίνου Πουλή, οι κατασκευές της Ιρίνα Τσβέτοβα, η μουσική επιμέλεια της Αλεξάνδρας Βλάχου, ενώ τα κείμενα έγραψαν οι Βασίλης Καρατζάς, Χρήστος Καράτσαλος, Νατάσα Κολομβότσου, Ελένη Παπακωνσταντίνου και Μαρία Περρή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ