Type Here to Get Search Results !

400 ενδοκρινολόγοι συμμετείχαν στην επιστημονική διημερίδα «Ενδόραμα ’14»

Πάτρα - 400 ενδοκρινολόγοι συμμετείχαν στην επιστημονική διημερίδα «Ενδόραμα ’14» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Ανακοινώθηκαν οι πιο ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις του 2014 στους τομείς της Ενδοκρινολογίας, Διαβητολογίας και Μεταβολισμού

Ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι εργασίες της ενδοκρινολογικής διημερίδας ΕΝΔΟΡΑΜΑ που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31/1/2015 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο.
Τετρακόσιοι και πλέον ενδοκρινολόγοι από όλη την Ελλάδα υπήρξαν, για 7η συνεχή χρονιά, πιστοί στο καθιερωμένο τους ραντεβού, για να συζητήσουν τις δημοσιεύσεις και τις νεώτερες επιστημονικές εξελίξεις της χρονιάς που πέρασε στους τομείς των ενδιαφερόντων τους.
Η ετήσια αυτή εκδήλωση καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας (σακχαρώδης διαβήτης, θυρεοειδής, υπόφυση, επινεφρίδια, αναπαραγωγή, παιδοενδοκρινολογία, κ.ά.) και χαρακτηρίζεται από την παρουσίαση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε, με κριτήρια την κλινική εφαρμογή, αλλά και την ερευνητική παραγωγή της γνώσης. Από εφέτος καθιερώθηκε και παράλληλη παρουσίαση όλων των αντίστοιχων νέων φαρμάκων που κυκλοφόρησαν την ίδια περίοδο.Η συγκεκριμένη πρωτότυπη ιατρική διημερίδα έχει πανελλήνιο χαρακτήρα αλλά διεξάγεται κάθε χρόνο στην Πάτρα, με πρωτοβουλία των ενδοκρινολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολου Βαγενάκη (ομότιμου καθηγητή), Νεοκλή Γεωργόπουλου (αναπλ. καθηγητή) και Κώστα Μάρκου (καθηγητή), και παρουσιάζει μια διαρκώς ανοδική τάση, τόσο στις συμμετοχές όσο και στο επιστημονικό ενδιαφέρον.
Παράλληλα με τις επιστημονικές εργασίες διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, και το «Πολιτιστικό Ενδρόραμα», μια πολιτιστική δράση με σαφή και διακριτό θεματικό άξονα, την επιμέλεια του οποίου έχει η ιστορικός Ανδρονίκη Χρυσάφη.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια το «Πολιτιστικό Ενδόραμα» ήταν προσανατολισμένο στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, ενώ τη φετινή χρονιά —με αφορμή την ανασκαφή στην Αμφίπολη, που με οξυμένο ενδιαφέρον παρακολούθησε όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το διεθνές κοινό— ήταν αφιερωμένο στην δεοντολογία, τη μεθοδολογία και τις πρακτικές της αρχαιολογικής έρευνας.
Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου προσκεκλημένος ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής, βραβευμένος με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος,αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης, ο οποίος εντυπωσίασε το κοινό μιλώντας για τα πώς, τα πρέπει και τα μυστικά της αρχαιολογικής σκαπάνης. Την ομιλία του κ. Θέμελη παρακολούθησαν, εκτός των συνέδρων, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, της αρχαιολογικής υπηρεσίας και συμπολίτες μας.
Παράλληλα, στο φουαγιέ πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας του καταξιωμένου φωτογράφου Θανάση Κοττά, πάνω στη συμβολική έννοια «Πλόες» καθώς και έκθεση γλυπτικής «DALGALI IS–ΝΤΑΛΚΑΔΩΝ ΕΡΓΑ», Πέτρινα Καράβια, του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλόπουλου. Οι εκθέσεις με τη λήξη του συνεδρίου μεταφέρθηκαν στον χώρο τέχνης «Παλλίσανδρος» της Πάτρας, όπου και θα παραμείνουν έως τις 11/2/2015.
*Την όλη διοργάνωση και τον συντονισμό είχε αναλάβει το γραφείο οργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων του Πατρινού Γιάννη Πικραμένου,που για μια ακόμα φορά απέσπασε συγχαρητήρια για την άψογη επιμέλεια και συνολική φροντίδα των εκδηλώσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ