Type Here to Get Search Results !

Συγκινητική ανταπόκριση για την 3χρονη που ζει με τη γιαγιά της σε σπίτι χωρίς ρεύμα

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για ενίσχυση της τρίχρονης που χει μαζί με την γιαγιά της σε συνοικία της Πάτρας σε ένα σπίτι τρώγλη, χωρίς ρεύμα , ενώ οφείλονται και ενοίκια πολλών μηνών ήταν μοναδική.

Την ίδια ώρα , όμως, η όποια οικονομική βοήθεια κινδυνεύει να μην φτάσει ποτέ στα χέρια των ανθρώπων που βιώνουν τη φτώχεια.

Αιτία το γεγονός ότι η οικογένεια της μικρής έχει όφειλες προς την εφορία, με αποτέλεσμα όποια χρήματα μπουν σε λογαριασμό της - βάση του νομού που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση - αυτομάτως να παρακρατηθούν προκειμένου να πάνε για εξόφληση μέρους του χρέους προς το δημόσιο.

Συγκινητική ανταπόκριση από όλη την Ελλάδα μετά την ανάδειξη του θέματος από το patrastimes.gr  με την γιαγιά που μεγαλώνει το τρίχρονο εγγονάκι της εδώ και ένα χρόνο σε σπίτι χωρίς ρεύμα.

Η αντίδραση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και πολιτών από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας αλλά ακόμα και από την Αθήνα, τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη ήταν άμεση.

Από την πρώτη ημέρα που το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας, πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν και με διακριτικό τρόπο άρχισαν να στέλνουν τρόφιμα στην οικογένεια, ενώ την ίδια ώρα ενεργοποιήθηκαν, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα, για την επανασύνδεση του ρεύματος και την πληρωμή των ενοικίων.

Επιχειρηματίας που διατηρεί μεγάλο κατάστημα με κρέατα στην καρδιά της Πάτρας, γείτονες αλλά ακόμα και συνταξιούχοι έστειλαν τρόφιμα . Επιχειρηματίας από τον Πειραιά που διατηρεί γραφείο μεταφορών, προσφέρθηκε να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος, ενώ συγκινητική ήταν η αντίδραση και συνταξιούχου από την Αθήνα, η οποία προσφέρθηκε να βάλει σε λογαριασμό μέρος του ποσού που απαιτείται , προκειμένου η τρίχρονη με τη γιαγιά της να πληρώσουν τα ενοίκια και να σταματήσει ο εφιάλτης της έξωσης.

Ανάλογη ήταν η αντίδραση πολιτών από την περιοχή του Αγρινίου, που επίσης προσφέρθηκαν να δώσουν μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για την επανασύνδεση του ρεύματος και την πληρωμή των ενοικίων.

Η ανάδειξη του θέματος ενεργοποίηση τον κοινωνικό τομέα του Δήμου Πατρέων, κοινωνική λειτουργός του οποίου ήρθε σε επαφή με την οικογένεια , ενώ την ίδια ώρα σε επίπεδο πρόνοιας καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί μέρος των αναγκών.

Στο θέμα παρενέβη διακριτικά με ψυχολόγο «το χαμόγελο του παιδιού», προκειμένου να προτρέψει την οικογένεια της μικρής να απευθυνθεί για ότι χρειαστεί σε επίπεδο ψυχολογικής στήριξης στο παράρτημα του «Χαμόγελου» στην Πάτρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ